Social Icons

ΌΛΑ ΤΑ ΕΛΥΣΑΝ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΟΙ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ


Χωρίς να διαθέτει ακόμα σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του, ο πιο ευάλωτος, περιβαλλοντικά, δήμος της Αττικής διαθέτει χρήματα (και μάλιστα σε απευθείας αναθέσεις) για, αμφιβόλου αποτελέσματος, έρευνες στα θαμμένα απορρίμματα της χωματερής και κάνει επαφές για εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε σημεία της πόλης.

Την προβολή βίντεο βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων έκανε χθες στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο δημαρχείο, παρουσία αντιδημάρχων, προϊσταμένων και διευθυντών σχετικών υπηρεσιών του δήμου, μια πορτογαλική εταιρία, με παραδείγματα που δεν έχουν εφαρμοστεί, ωστόσο, στην Ελλάδα αλλά στο… Ντουμπάι. Μια παρουσίαση, όπως χαρακτηρίστηκε από παρισταμένους, εντελώς ανεδαφική για τις συνθήκες του δήμου Φυλής, καθώς – εκτός όλων των άλλων – οι συγκεκριμένοι κάδοι χρειάζονται μεγάλους χώρους για να τοποθετηθούν, οι οποίοι υπάρχουν μόνο σε ελάχιστες πλατείες.

Επιπλέον, η χρηματοδότησή τους (ύστερα από διαγωνισμό και επιλογή αναδόχου αν εγκριθούν οι σχετικές μελέτες ) θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα αφορά σε πολύ λίγα σημεία, δεδομένου ότι στον, πολυπληθή, δήμο Αθηναίων ανάλογοι κάδοι θα τοποθετηθούν μόνο σε 17 σημεία.