Social Icons

Οι τελευταίες φωτογραφίες λίγο πριν την κρεμάλα…


Τις τελευταίες στιγμές δύο καταδικασμένων σε θάνατο εγκληματιών καθώς οδηγούνται στην εκτέλεση αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στο Κουβέιτ. Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν στην ...
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

εσχάτη των ποινών για εγκλήματα που σόκαραν τη χώρα. Ο Ahmad Abdulsalam al-Baili και ο Hajjaj Saadi, αιγυπτιακής καταγωγής και οι δύο, οδηγήθηκαν στην αγχόνη έξω από τη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας.
Ο 33χρονος Saadi εκτελέστηκε για την απαγωγή και το βιασμό 18 μικρών παιδιών ενώ ο Baili για το φόνο ενός ζευγαριού από την Ασία.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν ζητήσει να αλλάξουν οι ποινές των δύο ανδρών.
Οι πράξεις των δύο ανδρών είχαν προκαλέσει αποτροπιασμό και ο Saadi αποκαλείτο «το τέρας του Hawalli», από την περιοχή όπου διέπραξε τα εγκλήματά του. Είχε παρασύρει 18 παιδιά κάτω των 10 ετών, αγόρια και κορίτσια, σε ταράτσες κτηρίων όπου και τα βίαζε, σύμφωνα με τις αρχές.
Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2007 ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του και ομολόγησε τα εγκλήματά του αλλά αργότερα υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε σε ομολογία . Είπε επίσης πως δεν του δόθηκε καμία βοήθεια από την αιγυπτιακή πρεσβεία.
Ο Baili καταδικάστηκε σε θάνατο μετά το φόνο ενός ζευγαριού το 2008. Είχε ρίξει βενζίνη στο διαμέρισμά τους το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησε. Στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει το ίδιο και σε ένα ζευγάρι από την Αίγυπτο αλλά εκείνοι γλίτωσαν.
Οι δύο άνδρες απαγχονίστηκαν παρουσία του εισαγγελέα και των αρχών.
Έπειτα από εξαετές μορατόριουμ στις εκτελέσεις το Κουβέιτ επανέφερε σε ισχύ τη θανατική ποινή.
Αυτή τη στιγμή πιστεύεται πως 46 άνθρωποι περιμένουν την εκτέλεσή του στη χώρα.




 

 http://mikromeseos.blogspot.gr