Social Icons

Μέγαρα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με σφαγές μεταξύ ανήλικων ρομά

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στα Μέγαρα, στον καταυλισμό στον Βλυχό. Δύο ρομά ηλικίας 15 και 19 ετών ήταν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας ενός 15χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν προσωπικές διαφορές μεταξύ των δύο 15χρονων, για λόγους αντιζηλίας(!). Το θύμα ήταν στην κυριολεξία κατακρεουργημένο από μαχαίρι, αφού έφερε πολλά τραύματα σε όλο το σώμα και στο πρόσωπο. Το θύμα είχε πάει στον καταυλισμό των ρομά, από την Μάνδρα όπου διέμενε, με σκοπό να «κλέψει» την επίσης ανήλικη γυναίκα του 14χρονου τότε δράστη, ο οποίος ήταν ήδη πασίγνωστος στην Αστυνομία, για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών και άλλες ενέργειες. Ο προσβεβλημένος σύζυγος όμως, αντελήφθη τι συνέβαινε και μαζί με 19χρονο φίλο του έβγαλαν τον 15χρονο «αντίζηλο» από το σπίτι που έμενε και τον κατέσφαξαν.
Ο 15χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Ο 19χρονος συνελήφθη επίσης χθες, στη Σαλαμίνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σαλαμίνας. Κοντά στο σπίτι του 15χρονου βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε σεντόνι και θαμμένες στο χώμα, πέντε κυνηγετικές καραμπίνες, οι οποίες απεστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Την στιγμή που η ελληνική αστυνομία υπό την ηγεσία του υπουργού Προ-πο αναζητά "ρατσιστικά εγκλήματα" κι ανύπαρκτους θύτες, οι Έλληνες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν έξω από τα σπίτια. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η μοναδική πολιτική δύναμη που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων ενάντια στην εγκληματικότητα των ρομά ήταν Χρυσή Αυγή.