Social Icons

Μάστιγα οι κλοπές αυτοκινήτων σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι


Αυτή είναι η εικόνα απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, όπου συγκεντρώνονται τα "κουφάρια" των πυρπολημένων αυτοκινήτων
Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων. Στο Ζεφύρι αποτελεί, πλέον, μέρος της καθημερινότητας, η κλοπή τουλάχιστον δύο αυτοκινήτων. Υπάρχουν, μάλιστα, νοικοκυριά που έχουν χάσει, σε βάθος χρόνου, δύο ή και τρία αυτοκίνητα.
Το ίδιο συμβαίνει και στα Άνω Λιόσια. Η διαφορά είναι ότι εδώ έχουν μπει στο στόχαστρο τα επαγγελματικά αυτοκίνητα.
Κάτοικος της συνοικίας του Αη Γιώργη καταγγέλλει ότι την Πέμπτη, 19 Ιουνίου άγνωστοι έκλεψαν φορτηγάκι, τύπου κλούβα, μάρκας FORD, κίτρινου χρώματος, μαζί και όλα τα εργαλεία, σημαντικής αξίας, που ανήκει σε επαγγελματία ο οποίος ασχολείται με κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων. «Πριν ένα μήνα έκλεψαν, μέρα μεσημέρι, το ανοικτό αγροτικό φορτηγάκι, του γείτονά μου, που ήρθε ως επισκέπτης στα Άνω Λιόσια, (κατοικεί στην Εύβοια). Από το δικό μου φορτηγό Μercedes 814 μου έχουν κλέψει τις μπαταρίες αξίας 240ευρώ, δύο φορές, παρόλο που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδα κλπ», προσθέτει.
Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο στην Αστυνομία. Άλλωστε εκεί καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες, για να δηλώσουν την απώλεια του οχήματός τους. Μάλιστα την εποχή που η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτ. Αττικής έδινε στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για την παραβατικότητα, φαινόταν ότι οι κλοπές οχημάτων στην περιοχή ήταν πάνω από το μέσο όρο του Λεκανοπεδίου, γεγονός που έπρεπε να έχει οδηγήσει στην ένταση της αστυνόμευσης.
Δεν πάει, εξάλλου, πολύς καιρός από τότε που ανακαλύφθηκε, στον Ασπρόπυργο, μάντρα όπου «διαλύονταν» κλεμμένα αυτοκίνητα για να πουληθούν σαν ανταλλακτικά.
Πολύ πιθανό είναι να λειτουργούν διαλυτήρια αυτοκινήτων και στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, όπου εγκαταλείπονται, σε καθημερινή βάση, πυρπολημένα σασί αυτοκινήτων, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί, προηγουμένως, όλα τα ανταλλακτικά. Μόνο απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου βρίσκονται τουλάχιστον δέκα τέτοια «κουφάρια» αυτοκινήτων… 
Τέλος, αντικείμενο έρευνας πρέπει να αποτελέσει το φαινόμενο της καθημερινής πώλησης, 
από τσιγγάνους, αυτοκινήτων για ανταλλακτικά, σε Αφρικανούς. 
Ειδικότερα, τσιγγάνοι πωλούν, με απλή υπεύθυνη δήλωση του ν. 105, αυτοκίνητα σε Αφρικανούς, χωρίς να αναφέρεται στη δήλωση ο ΑΦΜ ή ο αριθμός διαβατηρίων των αλλοδαπών και κυρίως χωρίς να γίνεται μνεία του τρόπου με τον οποίο περιήλθε στον τσιγγάνο το όχημα που πωλείται για ανταλλακτικά. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ως πωλητές εμφανίζονται ηλικιωμένοι, με σκοπό να επικαλεστούν, αν υπάρξει νομική εμπλοκή, μειωμένο καταλογισμό ή έλλειψη γραμματικών γνώσεων.
Οι θέσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και η περιοχή είναι συγκεκριμένες.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η περιοχή σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπορεί  επιστρέψει στην ηρεμία και στην απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία.

Πηγή:fylarhos.blogspot.gr/