Social Icons

Έλληνες Γιατροί: Ανεξήγητη πληρότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν πριν την έναρξη της εφημερίας!


Είναι γνωστό πως όταν ένα δημόσιο νοσοκομείο ξεκινά την εφημερία του οφείλει να έχει το 25% των κρεβατιών του κενά, ούτως ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των επειγόντων περιστατικών που θα χρειαστούν εισαγωγή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας και ειδικά στα Πανεπιστημιακά, όπου η πλειοψηφία των κρεβατιών έχει ήδη «κλειστεί» από ιδιωτικούς ασθενείς πριν καν ξεκινήσει η εφημερία του νοσοκομείου.
Στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου “Αττικό”, αυτό το περιστατικό συμβαίνει αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα η εφημερία να ξεκινά με πληρότητα 130% (κλειστές κλίνες) και οι νέοι ασθενείς που έρχονται κατά τη διάρκεια της εφημερίας να νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου.
Η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε συνδυασμό με τους υπεράριθμους ασθενείς και την έλλειψη υλικών υποβιβάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και οδηγούν σε ταλαιπωρία εργαζόμενους και νοσηλευόμενους. Τέλος, με αφορμή αυτό το περιστατικό, δημιουργούνται σοβαρές υποψίες για πελατειακές σχέσεις ιατρικών και πολιτικών παραγόντων, ο οποίοι φροντίζουν να «τακτοποιούν» κάποιους ασθενείς σε δωμάτια νοσηλείας πριν το ξεκίνημα της εφημερίας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς αφήνονται στην τύχη τους σε κάποιο ράντζο στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση η οποία αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και είναι η εξής: εδώ και 1,5 μήνα η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται επιμόνως και συστηματικά να προχωρήσει σε εισαγωγή ανασφάλιστης ασθενούς με νόσο Πάρκινσον, η οποία διατηρείται στη ζωή με νευροδιεγέρτη, του οποίου η μπαταρία, μάλιστα, είχε ήδη εξαντληθεί!

Να θυμίσουμε ότι, όταν είχαμε φέρει το θέμα αυτό στην Βουλή και αναφερόμασταν στις δυσκολίες των κοινών θνητών να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν, ο τότε Υπουργός Υγείας ισχυριζόταν ότι το νοσοκομείο έχει ανοιχτές τις πόρτες του για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε κάθε ασθενή ο οποίος τις έχει ανάγκη...Αίσθηση προκαλεί επίσης η σιωπή και η αδράνεια καθώς και η προκλητικότητα του Υπουργού Υγείας, ο οποίος αδιαφορώντας για τους χιλιάδες ανασφάλιστους Έλληνες που δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη μετέβη, το περασμένο Σάββατο, με ελικόπτερο σε παραλία της Πάρου για να απολαύσει και αυτός τα μπάνια του “λαού”!

undefined