Social Icons

Σωσίβιο για το σάπιο σύστημα το «Ποτάμι»...ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Νέο δεκανίκι, προκειμένου να στηριχθεί μετεκλογικά ένα κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ., «Ελιάς» – ΠΑΣΟΚ, αναζητεί το σύστημα των νταβατζήδων του τόπου στο πρόσωπο του επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο ίδιος που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον Φώτη Μπόμπολα, με τον οποίο συχνά παίζουν τένις σε ελιτίστικο κλαμπ των βορείων προαστίων, φέρεται να είναι πρόθυμος να… συμβάλλει, σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Μια συμμαχία τέτοιου εύρους θα ‘χει εκτός από τις ευλογίες των εγχώριων ολιγαρχών και την σύμφωνη γνώμη των δυτικών πρεσβειών.
Αρκετές απ’ αυτές, όπως αυτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, έστω και συγκαλυμμένα προς το παρόν, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους προς τον κ. Θεοδωράκη, τον οποίο θεωρούν ιδιαιτέρως συνεργάσιμο, άρα χρήσιμο για μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες.
Αντιθέτως, θεωρούν ολοένα και πιο αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον οποίο πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου η ανατροπή του από την ηγεσία του κόμματος.
Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίος επιχειρηματίας που έχει καλές σχέσεις με την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, σε συζητήσεις που είχε με στελέχη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου σοσιαλιστικού κινήματος, μετέφερε την εκτίμηση ότι τελείωσε η περίοδος χάριτος που είχε λάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό, η είδηση ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να διώξουν μια ώρα αρχύτερα τον κ. Βενιζέλο, δεν προκαλεί έκπληξη, όπως και ο χαρακτηρισμός ανθρωποδιώχτης λόγω της εν γένει ανοίκειας στάσης και συμπεριφοράς του που τον εκθέτουν διεθνώς…
Επομένως, γι’ αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να διαχειρίζονται, έστω και παρασκηνιακά τις τύχες της χώρας, μονόδρομος είναι η συμμετοχή του κόμματος του κ. Θεοδωράκη, ακόμη και με υπόδειξη αρεστών σε αυτόν προσώπων, για θέσεις υπουργών, σε μια κυβέρνηση συνασπισμού. Ο ίδιος έχει αφήσει διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες για μια τέτοια εξέλιξη, δηλώνοντας πως «βρήκε συγγενείς στην Ν.Δ.».
Στο παιχνίδι αναγωγής του «Ποταμιού» σε κυβερνητικό εταίρο, καίριο ρόλο παίζουν διάφοροι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και τράπεζες που θέλουν την διατήρηση Σαμαρά στο πρωθυπουργικό πηδάλιο ή έστω ενός προσώπου που θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά του.
Μεταξύ αυτών και η J.P. Morgan που προέβλεψε (από πού άραγε άντλησε τις πληροφορίες;) ότι μέσα στο 2014 θα γίνουν εθνικές εκλογές στην χώρα μας και το κόμμα του κ. Θεοδωράκη μπορεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο εμπιστευτικό σημείωμα που εστάλη στις αρχές Απριλίου σε πελάτες της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι «τα νέα κόμματα (φωτογραφίζει το “Ποτάμι”) πιθανότατα θα πάρουν ψήφους από την Αριστερά αλλά και θα προσφέρουν δυνητικά στην Ν.Δ. νέους εταίρους σε κυβέρνηση συνεργασίας στο μετεκλογικό τοπίο».
Το σημείωμα που «διέρρευσε» από την πρεσβεία των ΗΠΑ δείχνει καθαρά τις επιθυμίες των Αμερικανών για ένα ενεργό κυβερνητικό ρόλο του «Ποταμιού».
Όσο για την «ψοφοδεξιά» του κ. Σαμαρά αυτή έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ένα κεντροδεξιό δρόμο.
Επανέρχονται, λοιπόν, στο προσκήνιο οι λεγόμενοι «φιλελεύθεροι» που παραμερίστηκαν από συνεργασίες του πρωθυπουργού, που ήθελαν πιο δεξιές θέσεις, φοβούμενοι την συρρίκνωση της Ν.Δ. [στον χώρο της λαϊκής δεξιάς, όπου πλέον «μπάλα» παίζει μόνο η Χρυσή Αυγή].
Το βέβαιο είναι ότι η συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά βαίνει προς το τέλος της, με τον κ. Θεοδωράκη να διεκδικεί θέση σε μελλοντικό κυβερνητικό κάδρο.
Φυσικά άλλο οι επιθυμίες του συστήματος και των πρεσβειών και άλλες οι επιλογές του Ελληνικού λαού.
Οι επερχόμενες κάλπες θα ανατρέψουν τις πολιτικές ισορροπίες των τελευταίων ετών και θα υπάρξουν εξελίξεις που θα ανατρέψουν την σημερινή τάξη πραγμάτων.

Λίγη υπομονή…