Social Icons

ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ


Γράφει η Κορίνα Πενέση

Η παρατεινόμενη, δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση των ΤσιπροΚαμμένων με τους δανειστές έχει αποστραγγίσει την ρευστότητα της χώρας. Οι φορείς της κυβέρνησης υποχρεώθηκαν με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου να μεταφέρουν τα όποια ρευστά διαθέσιμα είχαν σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί για λίγες ακόμη εβδομάδες στις υποχρεώσεις της, αφού δεν γινόταν αυτές να μετατεθούν. Αν αυτό εννοούν οι κυβερνώντες «πρώτη φορά», τότε έτσι είναι πράγματι!

Ας θυμηθούμε τα βασικά διαπραγματευτικά επιχειρήματα που προέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγε λοιπόν, ότι ο λαός (ο κυρίαρχος…) του έδωσε νωπή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, που περιελάμβανε μείωση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο κι ένα άρθρο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ κλπ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δήλωνε ότι «η μη αποδοχή του περιεχομένου της λαϊκής εντολής από τους ξένους θα ήταν δολοφονία της δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε!». Και η πλειοψηφία των Ελλήνων τον πίστεψε, σκεπτόμενη ότι «και τα μισά να κάνει από αυτά που λέει, μια χαρά θα είμαστε». Οι εταίροι, όμως, δεν δεσμεύονται από την προεκλογική δημαγωγία για εσωτερική κατανάλωση…

Μάλιστα, διατείνονταν ότι, με μοχλό ανατροπής τον ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή θα επεκτεινόταν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι κυβερνώντες λοιπόν, έχουν προφανώς απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

Καθημερινά χάνεται πολύτιμος χρόνος, τα ταμειακά αποθέματα εξαντλούνται και βρισκόμαστε μπροστά στην προσχώρηση στους όρους των δανειστών ή σε μια χρεωκοπία, με όσα δραματικά αυτή συνεπάγεται για τον Ελληνικό Λαό.

Και οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι το βιολί τους… Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Βαρουφάκης -«Αν δεν υπάρξει υπογραφή, θα γίνει Αρμαγεδδών. Ας γίνει. Αυτό είναι το σχέδιο Β», Τσίπρας – «Αν χρεωκοπήσει η Ελλάδα, το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο για την Ευρωζώνη», Σκουρλέτης – «Λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπάρχουν εις το διηνεκές», Καμμένος – «Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι».

Αφήστε τα παχιά τα λόγια λοιπόν και εφαρμόστε την Λαϊκή εντολή, ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ , αλλά ξέχασα αυτό ήταν σχήμα λόγου της πρώτης φοράς αριστεράς.

Αυτό που τελικά συμβαίνει για πρώτη φορά δεν είναι η Αριστερά, αλλά οι συνεχείς εκτοξευόμενες αερολογίες. Αντίθετα, αυτό που συμβαίνει για πολλοστή φορά είναι η αναγέννηση του πελατειακού κράτους και των συνδικαλισταράδων, το βόλεμα των «δικών μας ανθρώπων», οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων από τους πάσης φύσεως «γνωστούς άγνωστους» βρωμιάρηδες, η καταστροφή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και η ρίψη μολότωφ κλπ. από «αντιεξουσιαστές»…

Και, είτε αρέσει σε κάποιους να το ακούν είτε όχι, ολοένα και περισσότερος κόσμος ψιθυρίζει, αναπόφευκτα: «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – για να ξεβρωμίσει ο Τόπος».