Social Icons

Παραλίγο ξύλο για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών


Κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών δέχθηκε ο κ. Ντούρος. Ενώ λίγο νωρίτερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί εξέθεσαν για άλλη μια φορά την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πολύπαθης περιοχής του Μενιδίου, απέναντι στην αδιάφορη και ανύπαρκτη Δημοτική αρχή .
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στο Δήμο Αχαρνών υπάρχουν μαθητές που πεινάνε, σχολεία χωρίς θέρμανση, λυόμενες αίθουσες, δεκάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, απλήρωτες καθαρίστριες και σχολικοί τροχονόμοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τις εικόνες και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών του 7ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αχαρνών, καθώς τα σχολεία τους γειτνιάζουν με τον καταυλισμό των Αθιγγάνων της Αγίας Σωτήρας. 

Τα νερά τρέχουν από τις στέγες των σχολικών αιθουσών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί να φάνε σοβάδες ή και λάμπες ηλεκτροφωτισμού στο κεφάλι, κατήγγειλε κατά την τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο η καθηγήτρια του Γυμνασίου Θρακομακεδόνων Ειρήνη Καλτσίδου.

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε μια από τις απλήρωτες καθαρίστριες των Σχολείων του Δήμου Αχαρνών, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, εξαιτίας της καθυστέρησης της μισθοδοσίας τους - παρά το γεγονός - ότι τα χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό, έχουν εκταμιευτεί..

"Κύριοι πεινάω! Δεν αντέχω να περιμένω ως τις 27 Μαρτίου που όπως μας είπε ο Δήμαρχος θα πληρωθούμε. Δεν αντέχουμε".

Με μελανά χρώματα επίσης περιέγραψε η Αμαλία Τσισμερή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και οι απλήρωτοι, Σχολικοί Τροχονόμοι. «Μας έχουν ενημερώσει ότι τα χρήματά για την μισθοδοσία μας έχουν έρθει στο Δήμο, από τις 27 Δεκεμβρίου, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι.. Δουλεύουμε εξαθλιωμένοι, εκτεθειμένοι στο κρύο ή στο λιοπύρι» επεσήμανε. 

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η καταγγελία της Ένωσης Γονέων ότι ο Δήμος παρακρατά 620 χιλ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία και τα διαθέτει σε άλλους σκοπούς. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μείνει απλήρωτοι οι λογαριασμοί των σχολείων στις ΔΕΚΟ και να έχουν παρουσιασθεί ελλείψεις υλικών και γραφικής ύλης.

Αλλά απ' ότι έχει αποδείξει αυτός που θέλει να λέγεται Δήμαρχος Αχαρνών οι εκκλήσεις γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών και εργαζομένων είναι γι΄ αυτόν "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".