Social Icons

ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙΣΤΑΝ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…

Μητρότητα: Kάθε εργαζόμενη γυναίκα όχι μόνον στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα, έχει νοιώσει την απογοήτευση και την απειλή της απόλυσης ή οτιδήποτε άλλο, παρά τις υποσχέσεις και τις «ευαισθησίες» των αρμοδίων στην Βουλή και έξω από αυτήν, για την προστασία της μητρότητας…
Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιο, σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές υπηρεσίες. Δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στις εκτρώσεις με 400.000 εκτρώσεις το χρόνο. Η Ελληνίδα δεν πρέπει να βλέπει τη μητρότητα ως θυσία ή καταδίκη, άλλωστε με ένα καλό προγραμματισμό καριέρα και οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν. Εκείνη ως μητέρα – παιδαγωγός θα πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο βάθρο της κοινωνίας, αντικαθιστώντας τα πρότυπα εκπόρνευσης και όσους θέλουν την γυναίκα ως σεξιστικό αντικείμενο. Το κράτος οφείλει -εάν δεν επιθυμεί να είμαστε ως Έθνος μειονότητα σε λίγα χρόνια- να στηρίξει την Ελληνίδα μητέρα. Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν τίθεται πρόβλημα ισότητας ή υπεροχής ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα, αφού τα δυο φύλα αποτελούν δύο διαφορετικές υποστάσεις, που έχουν ταχθεί από την Φύση να αλληλοσυμπληρώνονται, έχοντας να επιτελέσουν ο καθένας το δικό του, ξεχωριστό Χρέος, απέναντι στην Ζωή.Στην πράξη, όμως, όταν οι πλειοψηφίες νομοθετούν, οι προϊστάμενοι διευθύνουν και οι εργοδότες πληρώνουν, αποδεικνύεται ότι στο ροζ ή σιελ συννεφάκι της μητρότητας βρίσκεται μόνον η υποψήφια μάνα.

Διά του λόγου το αληθές θα αναφερθούμε:

1) Μόνον σε αληθινές ιστορίες.

2) Σε διατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν περάσει τον τελευταίο καιρό σε μνημόνια και νομοσχέδια που ανατέμνουν τη νεοελληνική πραγματικότητα και σκιαγραφούν αδρά την άγια… ελληνική οικογένεια, μιλώντας στη «στεγνή» γλώσσα των διατάξεων.

Πρώτον: εγκυμοσύνη ίσον απόλυση

Ηταν δικηγόρος κι εργαζόταν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ως εδώ καλά… Ομως έμεινε έγκυος και η υπηρεσία αποφάνθηκε ότι δεν δικαιούται άδεια μητρότητας και έκοψε τη μισθοδοσία της, κοινώς απελύθη. Ο Συνήγορος του Πολίτη, όπου κατέφυγε η υπάλληλος, «θύμισε» στο υπουργείο ότι η προστασία της μητρότητας είναι αναγκαστικού και όχι ενδοτικού δικαίου υπόθεση. Το υπουργείο το… σκέφτεται ακόμα, καθώς δεν έχει αναθεωρήσει από πέρυσι την απόφασή του… Προφανώς, το παιδί έχει ήδη γεννηθεί και η μητέρα του είναι έτοιμη να του περιγράψει έναν καινούργιο κόσμο.

Δεύτερον: εγκυμοσύνη ίσον υποβάθμιση καριέρας

Προϊσταμένη στο Δημόσιο έχασε τα μόρια που είχε και το επίδομα λόγω θέσης που έπαιρνε, διότι χρειάστηκε να μείνει περισσότερο από δύο μήνες «εκτός», λόγω δίδυμης κύησης με επιπλοκές. Την ενημέρωσαν επίσης ότι είχαν βάλει στη θέση της αντικαταστάτη που έπαιρνε και τα επιδόματα και τα μόρια. Με το θέμα ασχολήθηκε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που γνωμοδότησε ότι πρέπει να συνεχίσει να παίρνει επιδόματα και μόρια και η υπάλληλος, αλλά και ο αντικαταστάτης. Εχει ζητηθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο ακόμα δεν έχει αποφανθεί. Πάντως είναι να θαυμάζει κανείς τη δημιουργική λογιστική του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο απάντησε ότι το επίδομα πρέπει να κοπεί όποια κι αν είναι η αιτία απουσίας από την εργασία, συμπεριλαμβανομένης και της κύησης και της λοχείας…

Τρίτον: εγκυμοσύνη ίσον διαθεσιμότητα

Στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας δεν έγινε καμιά εξαίρεση στις εγκυμονούσες, παρά το γεγονός ότι η προστασία από απόλυση λόγω μητρότητας μιλάει ευθέως για εξαίρεση που περιλαμβάνει χρονικό διάστημα από την πρώτη ημέρα της κύησης έως και 18 μήνες μετά τον τοκετό, δηλαδή σύνολο 27 μήνες. Τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας και Υγείας έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι δεν συντρέχουν οι διατάξεις περί μητρότητας, επειδή… καταργείται η θέση και το ακόμα πιο σχιζοφρενές ότι το ενδεχόμενο απόλυσης δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας… Ανευ σχολίων, πραγματικά!

Τέταρτον: αποβολή ή έκτρωση; Ιδού η απορία…

Η «προστασία» της πολιτείας στις εγκυμονούσες εκφράστηκε με διάταξη που πέρασε στη Βουλή, ότι οι οκτώ μήνες της διαθεσιμότητας για τις εγκύους γίνονται δώδεκα. Κάτι είναι κι αυτό… όμως μη βιάζεστε, διότι πιο κάτω η διάταξη λέει ότι αν η εγκυμοσύνη για κάποιο λόγο διακοπεί πρόωρα, η γυναίκα πληρώνεται μόνο για ακόμα ένα μήνα. Κάτι είναι κι αυτό… όμως μη βιάζεστε, γιατί πιο κάτω η διάταξη λέει ότι αν η διακοπή έγινε με τη βούληση της εγκύου (έκτρωση) θεωρείται αδικαιολόγητη και διακόπτονται αυτοδικαίως και αμέσως όλα -και η παράταση και τα χρήματα, τα οποία αν στο μεταξύ έχει λάβει η πρώην έγκυος πρέπει να αποδώσει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα… Πρόκειται για εξαιρετικό μνημείο οπισθοδρόμησης και κοινωνικού σκοταδισμού, το οποίο μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισαν οι 300 εκλεκτοί αντιπρόσωποί μας, γυναίκες και άνδρες, στην πλειοψηφία τους.

Πέμπτον: είσαι έγκυος, είσαι «μπάζο»…

Υπάλληλος γραφείου σε εμπορική εταιρεία μόλις ενημέρωσε τον εργοδότη της για την εγκυμοσύνη της, εκείνος την απέλυσε. Ομως συνέχισε να προσέρχεται στην εργασία της, αφού η πράξη του εργοδότη ήταν παράνομη. Εκείνος τότε την υποχρέωσε να ανεβαίνει στον πρώτο όροφο με τις σκάλες, με τη δικαιολογία ότι το ασανσέρ μπορεί να χρησιμοποιείται μόνον από τους προϊσταμένους και τους πελάτες… Λίγο αργότερα της έκανε μείωση μισθού… Και το καλύτερο: καθώς οι εβδομάδες περνούσαν και προχωρούσε η κύηση, της απηύθυνε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σχετικά με τις αλλαγές που είχε επιφέρει στην εξωτερική της εμφάνιση η εγκυμοσύνη…\\

Θέλετε κι άλλα πριν αναφωνήσετε: Κυρίες και κύριοι, ντροπή…

Υ.Γ1: Οι Ελληνίδες είναι υπερήφανες και αγωνίστριες. Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους έχει αρκετά τέτοια φωτεινά παραδείγματα γυναικών, που αντιστάθηκαν και πολέμησαν γενναία. Έτσι και σήμερα οι γυναίκες μέσω της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια του κατεστημένου.. Να αγωνιστούν μέσα από την Χρυσή Αυγή για να ένα καλύτερο μέλλον, τόσο και για τις ίδιες αλλά κυρίως για τα παιδιά τους.

Υ.Γ2: Oι επισημάνσεις και οι θέσεις για την γυναίκα, όπως εκφράζονται στο κείμενο στην εισαγωγή και στο κλείσιμο, είναι από δήλωση της ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ” και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Ηλία Παναγιώταρο.