Social Icons

ΟΥΧ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΛΛ’ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΣΙΝ


Η ρήση που κοσμεί τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου έχει ειπωθεί απ’τον ένδοξο βασιλιά των αρχαίων Λακεδαιμονίων, Αγησίλαο. Τη βρίσκουμε στο έργο ‘’Ἀποφθέγματα Λακωνικά’’ του Πλουτάρχου. Η αλήθεια της είναι αυτονόητη και αυταπόδεικτη. Αν αναλογιστεί κανείς ποιοί εκπροσωπούν σήμερα την ιερή μας γη ως ‘’νόμιμη’’ εξουσία, αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο τόπος βρίσκεται σε παρακμή. Πρόκειται για την επιτομή της μικρότητος και της διαφθοράς.
Είναι αυτοί που κατέστρεψαν έναν υγιή κρατικό μηχανισμό και τον μετέβαλαν σε ένα σύνολο συμμοριών από κομματόσκυλα. Είναι αυτοί που βύθισαν στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δισταγμό αλλά αντίθετα, με αλαζονεία ισχυριζόμενοι ότι τους σώζουν. Είναι αυτοί που οδήγησαν επτά χιλιάδες συναθρώπους μας στην αυτοκτονία, αποστερρώντας τους κάθε υλικό αγαθό αλλά και όποια ψυχική ισσοροπία. Είναι αυτοί που φυλάκισαν χωρίς στοιχεία και ξεδιάντροπα τους πολιτικούς τους αντιπάλους και στέρησαν από μητέρες και πατέρες το να βλέπουν τα παιδιά τους όντας κρατούμενοι. Είναι αυτοί που αρνήθηκαν κάθε υγιή-ριζοσπαστική δράση στη νεολαία αφού μέσα απ’τις φοιτητικές και τις άλλες παρατάξεις τους, φρόντιζαν μόνο για εκδρομές στη Μύκονο και ‘’ξέφρενες’’ νύχτες σε κέντρα διασκέδασης. Αυτοί λοιπόν, διώκουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 
Δε θα τα καταφέρουν και αυτό διότι όπως έχει πει ο παρανόμως φυλακισμένος αρχηγός των Ελλήνων εθνικιστών Νικόλαος Μιχαλολιάκος :’’ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ’’. Σ’αντίθεση μ’εκείνους ο αγώνας μας είναι αγνός και αφορά την ΠΙΣΤΗ και την πατρίδα μας. Διακύβευμα μας είναι να κατανοήσουν οι Έλληνες την αλήθεια, όπως αυτή προκύπτει απ’την ιδεολογία μας και απ’την αρετή. Δεν επιδιώκουμε το ατομικό συμφέρον και τα πρόσκαιρα υλικά αγαθά και γι’αυτό ακριβώς δεν δεσμευόμαστε από δουλείες, διότι δεν οφείλουμε σε κανέναν οποιόδηποτε διορισμό ή όποια ‘’εξυπηρέτηση’’. 
Όσο και να κρύβονται κάποιοι πίσω απ’το δάχτυλό τους (συνήθης τακτική των δειλών) είναι κοντά η ώρα που αυτός ο τόπος θα εκπροσωπείται από έντιμους ανθρώπους, ικανούς να επανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια. 




                 Πάτροκλος Αντωνίου

Τ.Ο. ΑΧΑΡΝΩΝ-ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ