Social Icons

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ


Σε μια κατάμεστη για άλλη μια φορά αίθουσα  πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Φυλής – Καματερού στις 3-4-2014 ομιλία για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. από την συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι για εμάς τους  Χρυσαυγίτες, αποτελεί μέγιστο καθήκον να μάθει ο κόσμος για τους αγώνες της ΕΟΚΑ και των Κυπρίων αδελφών μας, διότι, τιμώντας την κάθε επέτειο, τιμούμε τον αγώνα, τη θυσία και τη μνήμη των ηρώων μας.

Ο απελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α άρχισε, επειδή είχαν εξαντληθεί όλα τα  άλλα ειρηνικά μέσα. Η ΕΟΚΑ ήταν εκείνη που διεξήγαγε, με αρχηγό της τον Γεώργιο Γρίβα - Διγενή, τον τετραετή ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955 - 1959 κατά των Άγγλων κυριάρχων. Ο αγώνας εκείνος οδήγησε στην απελευθέρωση της Κύπρου που κατέστη το 1960 ανεξάρτητη Δημοκρατία.
Ένας τέτοιος αγώνας και μάλιστα ένοπλος απέναντι σε μια Αυτοκρατορία όπως η Αγγλία δεν θα μπορούσε τότε να χαρακτηριστεί ως τίποτα άλλο παρά τρέλα. Η αυταπάρνηση και η απελπισμένη πίστη στα Ιδανικά και τις Αξίες  της Πατρίδας όμως, ήταν η κινητήρια δύναμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Σήμερα η λέξη που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να χαρακτηρίσουμε όλους αυτούς τους αγωνιστές, είναι η λέξη Ηρωισμός. Και αυτό γιατί ο ηρωισμός δεν είναι να νικά κανείς όντας υπέρτερος σε υλική δύναμη από τον αντίπαλο. Αλλά αληθινός ηρωισμός είναι να τα βάζεις με τον πιο δυνατό, να ξέρεις πως θα νικηθείς και όμως να πολεμάς και να πεθαίνεις για τις Ιδέες σου!
Ξεχασμένο αίμα, ξεχασμένα δάκρυα, ξεχασμένοι αγώνες, ξεχασμένα όνειρα για ένωση.  Κάποιοι προσπαθούν μεθοδευμένα εδώ και τόσα χρόνια να κάνουν το λαό μας να ξεχάσει ποιος είναι και από πού προέρχεται…

Όμως εμείς οι Εθνικιστές δεν ξεχνούμε αλλά προπαντός δεν συγχωρούμε... Η 1η  Απριλίου δεν είναι απλά μια επέτειος που δεν πρέπει να λησμονούμε, αλλά αποτελεί τρανό παράδειγμα και απόδειξη ότι όλα σε αυτό τον κόσμο κερδίζονται με το ΣΠΑΘΙ.