Social Icons

ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!




Γράφει η Κoρίνα Πενέση

Η Ευρώπη περικυκλώνεται από ισλαμοεξτρεμιστές οι οποίοι εδραιώνουν την παρουσία τους στα ανατολικά της Τουρκίας και στη Λιβύη (ενώ και η βόρεια Αφρική είναι σε αναβρασμό), και αναζητούν πρόσβαση που θα διαπεράσει την αντιτρομοκρατική ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust της Ε.Ε., οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους περνούν στην Ευρώπη λαθραία μέσω των θαλάσσιων συνόρων του Νότου, κρυμμένοι ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, των οποίων η έλευση αποτελεί πλέον καθημερινή ρουτίνα για τις Αρχές που τους περισυλλέγουν στα ναυάγια και στις ακτές της Μεσογείου (οι διασωθέντες το 2015 έχουν ήδη υπερβεί τους 70.000). Η πρόεδρος της Eurojust Μισέλ Κονίνσκ έδωσε, όμως, μια επιπλέον διάσταση του προβλήματος της λαθραίας διείσδυσης μεταναστών: Τα παράνομα δίκτυα που τους διακινούν, χρεώνοντας υπέρογκα ποσά για να τους μεταφέρουν στα ευρωπαϊκά σύνορα, αποτελούν μια βιομηχανία που χρηματοδοτεί απευθείας την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους. Η προσοχή των διωκτικών Αρχών εστιάζει ειδικότερα στη Λιβύη, όπου η παράκτια πόλη της Σύρτης έχει μετατραπεί σε θύλακα του Ισλαμικού Κράτους και σε αφετηρία για καραβάνια μεταναστών προς την Ε.Ε. Οι δε πόλεις στις λιβυκές ακτές, υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, μετατρέπονται σε προπύργια οργάνωσης «σομαλικού τύπου» πειρατείας στη Μεσόγειο από τους τζιχαντιστές. Η πειρατεία προστίθεται έτσι στο τρίγωνο της τζιχαντιστικής απειλής στην Ε.Ε. «τρομοκρατία – λαθραία διακίνηση μεταναστών – έγκλημα στον κυβερνοχώρο».

Απέναντι σε αυτήν την απειλή, η Ευρώπη δεν έχει αναπτύξει ακόμη στρατηγική αποφασιστικής δράσης – πέραν των περιπολιών και της μετάθεσης στον ΟΗΕ όποιας απόφασης για εμπλοκή πολεμικών πλοίων.

Και οι Αμερικάνοι όμως, ενώ από τη μία δεσμεύονται να καταδιώξουν «με αποφασιστικότητα και δύναμη» όπως λένε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δεν δεσμεύουν ισχυρή δύναμη πυρός στα πεδία των μαχών σε Συρία και Ιράκ. Την αποστολή χερσαίων στο μέτωπο αναμέτρησης με το Ισλαμικό Κράτος απέκλεισαν και οι Βρετανοί.

Αυτά να τα βλέπουν οι επικίνδυνοι και αφελείς τύπου κυρα-Τασίας που αρνούνται να δουν την μοναδική πραγματικότητα: Ότι ο εποικισμός που συμβαίνει στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου μα καθόλου αθώος, και ότι πίσω από τους (όντως) ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη, κρύβονται καλά οργανωμένοι στρατοί που περιμένουν απλά το σύνθημα για να επιτεθούν, και αυτό είναι κάτι που μόνο η Χρυσή Αυγή βλέπει και φωνάζει εδώ και χρόνια.