Social Icons

ΓΙΑΤΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ESM MR ALEXIS;



Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και το ενδιαφέρον για τη «σωτηρία» της Ελλάδας, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας μέσω του ΕSM, που στήθηκε στις πλάτες όλων μας!
Και φυσικά, για ακόμη μια φορά, η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο.
Ποιος σε καθοδήγησε λοιπόν Mr Alexis μας σε αυτή την επονείδιστη λύση; 
Σε ποιους έκανες το χατήρι και ποιοι σε επέλεξαν, ώστε πίσω από παχιά λόγια να διαλύσεις ότι έχει απομείνει από την χώρα, ξεπουλώντας κυριολεκτικά και τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία της; Γιατί δάνειο από το ESM Mr Alexis μας; 
Γιατί κάποιοι, μεθοδεύουν σχέδια εδώ και δεκαετίες, με επιθυμία να μας επιστρέψουν στον Μεσαίωνα, όπου δεν υπήρχαν κυρίαρχα Εθνικά κράτη αλλά νομάδες… Vον das Mittelalter ist schön, (ο μεσαίωνας είναι καλός!) λέει ο Τζουλιάνο Άματο, τότε αντιπρόεδρος της επονομαζόμενης «ευρωπαϊκής σύμβασης» που επεξεργαζόταν το Ευρωσύνταγμα, το οποίο οι λαοί αρνήθηκαν με τα δημοψηφίσματα, και μετά σκέφτηκαν την συνθήκη της Λισαβόνας, όπου αφαιρούσε από τους λαούς την γνώμη και την απόφαση. Σε όλους τους λαούς απαγορεύτηκε να συμμετέχουν; ΌΧΙ! Στην Ιρλανδία, πχ έκαναν ένα πείραμα και επειδή δεν τους βγήκε, τους άφησαν να ψηφίζουν συνέχεια, μέχρι να βγει «ΝΑΙ». Η Ελλάδα επικύρωσε επί Κ.Καραμανλή την ευρω – Συνθήκη της Λισαβόνας, όταν από τους 292 παρόντες βουλευτές, 250 ψήφισαν υπέρ, ενώ 42 καταψήφισαν το κείμενο.
Το γελοίο είναι πως ο Σύριζα, τότε, είχε καταψηφίσει την ευρωσυνθήκη δημιουργώντας τριγμούς στο κόμμα του. Ήταν όμως, τότε, πριν συμφωνήσει να πέσει στα 4 για να αναλάβει, ικανοποιώντας ένα καπρίτσιο του και ίσως και της μαμάς του, να γίνει πρωθυπουργός.
Σήμερα, πέντε μήνες μετά τις φανφάρες, η κυβέρνηση του Mr Tsipras μετέτρεψε το «ΟΧΙ» του λαού, σε «ΝΑΙ», από μόνος του, εξαπατώντας μας δύο φορές.
Μια γιατί αρνήθηκε την βούληση του λαού που ΔΕΝ επιθυμούσε λύση μέσω μνημονίων και μέτρων, ότι και αν σημαίνει αυτό και μια ακόμη, γιατί ζήτησε δάνειο από τον ESM!
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης (ESM), είναι η ,,, υποτιθέμενη «ομπρέλα» που σχεδίασαν τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης για τη μόνιμη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και εμμέσως λειτουργεί και ως ένα είδος πτωχευτικού δικαίου για κράτη.
Το βασικό εργαλείο του ESM είναι πιστώσεις και εγγυήσεις για πιστώσεις που θα δίνονται σε υπερχρεωμένα κράτη – μέλη, με επιδοτούμενο επιτόκιο, από τα… υποτιθέμενα στιβαρότερα κράτη – μέλη. Στη συμφωνία για τον ESM αναγράφεται ότι κάθε κράτος – μέλος που προσφεύγει στο μηχανισμό είναι υποχρεωμένο αφενός να υλοποιεί ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα προσαρμογής, αφετέρου να αναλύσει το αν το χρέος του είναι διαχειρίσιμο.Μνημόνιο και με την βούλα και χωρίς επιστροφή! Ιδού γιατί δάνειο από τον ESM. 


Υ.Γ1: Υπάρχει ακόμη «καλόπιστος» Έλληνας που πιστεύει πως «λόγω απειρίας» ο Mr Alexis μας έριξε στα βράχια και μας βούλιαξε στα μνημόνια στερώντας μας την κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία; Η μήπως πιστεύετε πως μπορείτε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο;
Και εντέλλει για να τελειώνουμε με την φάρσα. Απειρία συγχωρείται στις προσωπικές σχέσεις του καθενός. Στην σύναψη ενός δανείου, στην προσωπική του εξαπάτηση! ΌΧΙ όμως όταν ένας εξαπατά 10.000.000 Έλληνες και τις προσδοκίες ΌΛΩΝ για ένα καλύτερο αύριο.

Υ.Γ2: Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως συνολικά το αντισυνταγματικό τόξο, Σύριζα – ΝΔ – Πασοκ – Ποτάμι – Δημαρ – Λαος – Ανελ, αλλά και τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτά τα αποκόμματα, έστω κι αν άλλαξαν στέγη κάποτε, και που συμμετείχαν σε αυτό το αλισβερίσι, ΔΕΝ νοιάζονται για αυτή την έρμη πατρίδα, αλλά μόνο για τις συμφωνίες με τα συμφέροντα που υπηρετούν.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Η ΜΟΝΗ Ε Θ Ν Ι Κ Η ΕΠΙΛΟΓΗ!