Η Ευρώπη είναι ελληνική και όχι η Ελλάδα ευρωπαϊκή!
Η Χρυσή Αυγή, πιστή στην γραμμή της κατά του Μνημονίου, την οποία με συνέπεια ακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια, είναι υπέρ της καταψηφίσεως της προτάσεως των δανειστών τοκογλύφων, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής πολιτικής την οποία επέβαλλαν στην Ελλάδα, τώρα ζητούν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια της. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να αποφασίσει: Όχι στους τοκογλύφους – Ναι στην εθνική κυριαρχία!
Ζούμε στιγμές παράξενες και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ναι, υπάρχουν οι ουρές πίσω από τα ΑΤΜ. Αυτό είναι ένα γεγονός. Όπως είναι γεγονός, επίσης, ότι την περασμένη εβδομάδα από την Δευτέρα είχαν σπάσει τα τηλέφωνα πολλών, σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Αθήνα ιδιαιτέρως, που τους έλεγαν: «Βγάλτε τα χρήματα από τις τράπεζες, γιατί την Παρασκευή οι τράπεζες θα κλείσουν». Δεν το ξέρετε; Όλοι το ξέρετε! Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Είστε σίγουροι ότι κυβερνάτε αυτόν τον τόπο ή υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες μηχανεύονται σημεία και τέρατα; Βλέπουμε ουρές και στα σούπερ μάρκετ. Mου θύμισαν την εφηβική μου ηλικία, το 1974, όταν ελληνόπουλα, φορώντας την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη, πέθαιναν στην Κύπρο για την Ελλάδα και κάποιοι πράγματι έκαναν ουρές, για να πάρουν μακαρόνια και γάλα στα σούπερ μάρκετ. Και το έζησα αυτό το πράγμα. Κακός σύμβουλος ο φόβος!
Και αξίζει στο σημείο αυτό να θυμηθούμε τον Ανδρέα Κάλβο στην τέταρτη ωδή του, όπου λέει ότι «όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Απέναντι, λοιπόν, στην τρομολαγνεία των ουρών στα ATM και στα σούπερ μάρκετ, ο Έλληνας με υψηλά το φρόνημα θα πρέπει να αντισταθεί σε αυτές τις προτάσεις, οι οποίες πράγματι σημαδεύουν καίρια, άμεσα, αυτόν τον ίδιο, τον εθνικό χαρακτήρα του κράτους μας και την ελευθερία του Έθνους των Ελλήνων.
Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Κυβερνήσεως για το δημοψήφισμα αναφέρεται σε σε μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία και μας διενεμήθη, μια πρόταση 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια πρόταση αναγνωρισμένα υφεσιακή, η οποία δεν πρόκειται να βοηθήσει κατ’ ελάχιστον στην ανάπτυξη της Ελλάδος, αλλά θα βυθίσει ακόμη περισσότερο την εθνική μας οικονομία. Βεβαίως, υπήρχε και η πρόταση της Κυβερνήσεως των 8 δισεκατομμυρίων, η οποία είναι, για μας, επίσης απαράδεκτη.
Δεν είναι, όμως, επιχείρημα να λέμε ότι επειδή δεν υπάρχει στο δημοψήφισμα αυτή η πρόταση για να την καταψηφίσουμε, δεν θα καταψηφίσουμε την πρόταση της τρόικα, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Το να μην λέμε ξεκάθαρα «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ», θυμίζει παλιά ελληνική ταινία και το περίφημο «στρίβειν δια του αρραβώνος». Δηλαδή, επειδή δεν είναι εξασφαλισμένο ότι το «ΟΧΙ» σε αυτήν την πρόταση σημαίνει και «ΟΧΙ» στις κυβερνητικές προτάσεις, γι’ αυτό δεν το ψηφίζουμε. Εμείς λέμε «ΟΧΙ» στην πρόταση αυτή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τασσόμεθα υπέρ του δημοψηφίσματος.
Θα ήθελα να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ας πάμε πέντε χρόνια πίσω, όταν βγήκε ο Γεώργιος Παπανδρέου, τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος, με ένα συντριπτικό 43% και μας έβαλε στο μνημόνιο και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πριν να γίνει αυτή η αναγγελία, είχε τεθεί μία πρόταση για δημοψήφισμα. Σκέπτεστε, εάν είχε γίνει τότε αυτό το δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός είχε καταψηφίσει το να μπει η Ελλάδα στο μνημόνιο, πόσο διαφορετική θα ήταν η τύχη της Ελλάδος; Δεν δικαιώνω, φυσικά, τον πολιτικό Γ. Παπανδρέου και τα σχέδιά του και προπαντός, αυτό το οποίο σήμερα είναι γνωστό, ότι έβαλε στην όλη υπόθεση το ΔΝΤ. Αλλά είναι πραγματικά τραγικό να γίνεται ένα δημοψήφισμα πάνω σε μια πρόταση του ΔΝΤ. Αυτό θα μπορούσε να αφορά μια αποικία, θα μπορούσε να αφορά ένα κράτος- καρικατούρα κι όχι ένα ελεύθερο έθνος με κρατική ιστορία σχεδόν διακοσίων ετών.
Είναι γεγονός ότι η Ελλάς σαν κράτος στα διακόσια χρόνια του ελευθέρου βίου της έχει δανειστεί πολλές φορές. Ακόμη και την περίοδο του πολέμου της ανεξαρτησίας, όταν συνήφθη το πρώτο δάνειο του αγώνα από Άγγλους τραπεζίτες τοκογλύφους, ζήτησαν τότε ως εγγύηση τις εθνικές γαίες σε Κορινθία και Αχαΐα όπου υπήρχε η σταφίδα, το σκληρό εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδος. Και αρνήθηκαν ακόμη και τότε. Τώρα αφού επί διακόσια χρόνια δανειζόμασταν με το ελληνικό δίκαιο, έχουμε τα περίφημα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις έχουν γίνει με το αγγλικό δίκαιο και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές -και απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς οι οποίοι ανήκουν στην πλειοψηφία- έχετε καθήκον, έχετε δεσμευτεί να καταγγείλετε τα μνημόνια. Σας πέφτει χρέος. Άκουσα προηγουμένως, τον κ. Βούτση, στη δευτερολογία του ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στις επόμενες δεκαετίες τα μνημόνια, όπως θέλει η ΝΔ. Δεν έχετε δώσει καμία εγγύηση μέχρι σήμερα στον ελληνικό λαό ότι θα πάψουν να υπάρχουν τα μνημόνια. Και η παράταση ακόμη, την οποία πήρατε τον Φεβρουάριο, μνημόνιο ήταν και η οποιαδήποτε συμφωνία, την οποία θα κάνετε, εάν δεν περιέχει την καταγγελία των όρων της δανειακής συμβάσεως, θα είναι τεχνικά απαράδεκτη. Στο αγγλικό δίκαιο η Ελλάς σαν αποικία χρέους δεν πρέπει να υπάρχει.
Είχαμε, επίσης, εκ μέρους ενός αγορητού της ΝΔ και μια επίκληση στη μπλε σημαία με τα αστέρια της Ε.Ε., η οποία υπάρχει στη Βουλή. Δεν γνωρίζω να έχει πεθάνει ούτε ένας Έλληνας για αυτήν τη σημαία. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι με αυτήν τη σημαία κάποιοι κονόμησαν χοντρά, κάποιοι πήραν κονδύλια τα οποία έγιναν βίλες και πισίνες. Έφτασαν στο σημείο να κρεμούν αυτήν τη σημαία, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια εμπορική σύμβαση, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου μαζί με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη». Όχι, δεν μένουμε Ευρώπη. Είμαστε η Ευρώπη! Η Ευρώπη είναι ελληνική και όχι η Ελλάδα ευρωπαϊκή!
Πώς φτάσαμε έως εδώ; Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε με όρους ετεροβαρείς. Μας έδιναν χρήμα που τους το γυρίζαμε πίσω μέσω της κατανάλωσης, αλλά τότε δεν είχαν καμία ευαισθησία για έλεγχο περί τα δημοσιονομικά μας, τότε δεν τους ενοχλούσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν τους ενοχλούσαν οι μίζες και οι σπατάλες που γινόντουσαν σε δημόσια έργα. Γιατί; Γιατί τα έπαιρναν οι δικές τους εταιρείες. Μας λεηλατούσαν κανονικά και τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να τελειώνουν μαζί μας.
Η Χρυσή Αυγή σαν κόμμα εθνικιστικό και λαϊκό, δεν είναι δυνατόν παρά να είναι υπέρ του δημοψηφίσματος και σίγουρα κατά της προτάσεως των δανειστών τοκογλύφων. Το δημοψήφισμα, όμως, το οποίο αναγγείλατε έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Ήταν στις 25 Ιανουαρίου, στις εκλογές. Ο λαός τότε ψήφισε «όχι στα μνημόνια». Αυτό έπρεπε να κάνετε εξ αρχής. Χάσατε πολύτιμο χρόνο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Εμείς σε όλες τις περιπτώσεις θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή, όπως και το 2010, ενάντια στο κάθε μνημόνιο, ενάντια στο αγγλικό δίκαιο, ενάντια σε συμφωνίες που κάνουν την πατρίδα μας μια αποικία χρέους. Χρυσή Αυγή για μια νέα Ελλάδα!