Social Icons

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία


Η Νέα Δημοκρατικά καταρρέει δημοσκοπικά, αλλά και ουσιαστικά. Δεν της απομένεις πολύς πολιτικός χρόνος για να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Ελλάδας και την φτωχοποίηση του Λαού και έτσι προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές, είτε αυτές είναι διπλές, είτε είναι τριπλές. Σε δημοσκοπήσεις της Αμερικανικής και της Βρετανικής Πρεσβείας, που ναι μεν δεν είναι επίσημες, αλλά πλησιάζουν πολύ εγγύτερα στην πραγματικότητα από ότι τα χαλκεία των συνεταίρων των κομμάτων στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή είναι πλέον δεύτερο κόμμα, έχοντας αφήσει πίσω την φυλλορροούσα ΝΔ.
Στην μεν δημοσκόπηση της Αμερικανικής Πρεσβείας είμαστε δεύτεροι με 17,5% έχοντας «αέρα» τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων από την τρίτη ΝΔ που έχει 13,5%, ενώ στην δημοσκόπηση της Βρετανικής Πρεσβείας, έχουμε 20% έναντι 18% της ΝΔ. Και στις δύο των περιπτώσεων, πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως μόνη επιλογή συγκυβέρνησης την ΝΔ, γεγονός που θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του συστήματος, αφού θα γίνουν και τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ΣΥΡΙΖΑ, ως μία γνήσια συστημική δύναμη. 
Στις επίσημες δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται επίσης το γεγονός ότι η ΝΔ πλέον καταρρέει εμφανώς. Στην δημοσκόπηση της Pulse για την εμπαθή αντιχρυσαυγίτικη «Εφημερίδα των Συντακτών», η ΝΔ είναι δεύτερη με 22,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει ένα 13% διπλασιάζοντας τα ποσοστά της από τις εκλογές. Πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Στην δημοσκόπηση του zougla.gr που ήταν η πιο αξιόπιστη στις εκλογές έχουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη για το Δήμο Αθηναίων, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ έχει πλέον πέσει στα τάρταρα. Μόλις 37,2 αυτών που ψήφισαν ΝΔ, δηλώνουν ακόμα ότι θα την ψηφίσουν με το 31,7 αυτών να δηλώνει ότι πλέον θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Γίνεται ευκόλως αντιληπτό, λοιπόν, πόσο αποκαρδιωτική θα είναι η εικόνα αυτής της δημοσκόπησης την επόμενη εβδομάδα που θα βγουν οι κάρτες για την εκλογική επιρροή των κομμάτων. Όμως για να καταλάβει κανείς την πτώση της ΝΔ θα πρέπει να πούμε ότι δεν στάθηκε δυνατόν να κερδίσει ούτε την δημοσκόπηση της Sama-Rass, ερχόμενη δεύτερη πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ, όμως, δεν καταρρέει μόνο δημοσκοπικά αλλά και ουσιαστικά. Έχασε άλλον ένα βουλευτή στις τελευταίες δύο ψηφοφορίες και πλέον μόνο 153 στηρίζουν τις εθνοκτόνες κυβερνητικές επιλογές. Ο Βύρων Πολύδωρας δεν άντεξε και καταψήφισε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Οι νεοδημοκράτες καταλαβαίνουν πλέον πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει πολιτικό χρόνο και ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Έτσι παρότι η παράνομη βουλή των 297 εξασφαλίζει την ψήφιση των νομοσχεδίων και με 149 βουλευτές, έχουν αρχίσει και εγκαταλείπουν το κυβερνητικό σχήμα. Ο Σαμαράς, βέβαια, έχει παραδεχτεί μέσω των νεοδημοκρατικών εφημερίδων ότι άμα κινδυνεύσει να μην ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο θα διατάξει κι άλλες προφυλακίσεις για να ρίξει αυτό το «πάτωμα υπερψήφισης», όμως είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για πολύ, αφού η πολιτική πίεση έχει καταστεί αφόρητη και ο Λαός βοά για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά.