Social Icons

Το δανείζεσθαι της εσχάτης αφροσύνης και μαλακίας εστίν

Γράφει ο Κώστας Αλεξανδράκης
Πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο άνθρωπος που είναι «υπερήφανος ως Έλληνας» που επί ημερών του θα χτιστεί στο τζαμί στο Βοτανικό, ο άνθρωπος που ψήφισε αλλά δεν διάβασε το μνημόνιο, δήλωσε ευθαρσώς ως άτυπος εκπρόσωπος των κομμάτων της αμαρτίας ότι «μας έφαγε η ψευδαίσθηση των αειφόρων δανεικών».
Πράγματι, ξεκινώντας από το «Τσοβόλα δώστα όλα», τα κόμματα της κλεπτοκρατίας άρχισαν να αδειάζουν τα ταμεία του κράτους και ακολούθως να παίρνουν «αειφόρα δανεικά», με αποκλειστικό σκοπό την διατήρηση τους την εξουσία. Διέλυσαν την Ελληνική Οικονομία, άδειασαν τα ταμεία του κράτους και ακολούθως διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, το οποίο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Παραλλήλως έπαιρναν μίζες, χτίζαν βίλες, δημιουργούσαν τα δίκτυα διαπλοκής και καλλιεργούσαν την αλαζονεία και το θράσος τους.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Σήμερα που οι Έλληνες αυτοκτονούν κατά χιλιάδες και απελπίζονται κατά εκατομμύρια από τις προσπάθειες των καταστροφέων της Ελλάδας για, να τους. σώσουν. Προσπαθούν καναλάρχες και πολιτικοί να μας πείσουν ότι η σωτηρία της χώρας βρίσκεται στα χέρια των κομμάτων και των ανθρώπων της κλεπτοκρατίας. Σε αυτή την παράνοια εμείς είμαστε οι «κακοί», οι «εγκληματίες», οι «φασίστες». Ας αφιερώσουμε, λοιπόν, σε όλους αυτούς του πολέμιους μας κάποια λόγια του Πλούταρχου:


«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»


«Έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου»
«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων».
Αν μη τι άλλο, ακόμα και αν αποδεχτούμε αφελώς τις «αγνές» προθέσεις των πολέμιων μας, ότι δήθεν θέλουν να σώσουν την χώρα, ενώ τόσες δεκαετίες ήταν οι ίδιοι που φρόντισαν να την καταστρέψουν, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την τύχη της χώρας σε άφρονες και τεμπέληδες, όπως σημείωσε ο Πλούταρχος.
Στην ίδια συνέντευξη που ο Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε εαυτόν άφρονα: «αυτή τη στιγμή κυβερνάμε πέρα από το πολιτικό κόστος απορρίπτοντας τη φτηνή δημαγωγία. Από το 2010 και μετά οι πολιτικοί που κυβερνούν δουλεύουν ξεκάθαρα για την πατρίδα». Όμως ο Χρυσοχοΐδης πρώτη φορά μπήκε πρώτη φορά σε υπουργική θέση (ως υφυπουργός τότε) το 1994 και πρώτη φορά ήταν υπουργός το 1999. Τι θέλει να μας πει, λοιπόν, ότι για 16 χρόνια (1994 - 2010) πολιτευόταν με βάση κάποιο άλλο συμφέρον πέραν αυτού της Πατρίδας; Προφανώς και αυτό θέλει να μας πει και τον πιστεύουμε. Όμως δεν πιστεύουμε ότι αυτό άλλαξε το 2010. Τουναντίον μάλλον εντάθηκε.
Προσπαθούν να μας πείσουν καναλάρχες και πολιτικοί ότι αλλάξανε, ότι πλέον «προσπαθούν να σώσουν την χώρα». Εμείς τους απαντάμε ότι «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του». Η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων από την συγκυβέρνηση του μνημονίου, αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή δεν έχουν αλλάξει, έχοντας ακόμα για αποκλειστικό σκοπό τους την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και την καταστροφή της Ελλάδας. Αλλά ακόμα και αν είχαν αλλάξει, είναι οι πλέον άχρηστοι και αναρμόδιοι για να ασχοληθούν με τα προβλήματα της Χώρας. Οφείλουν να κάνουν στην άκρη και να αφήσουν τους μόνους καθαρούς και αγνούς να αναλάβουν τις τύχες της χώρας, ξεκινώντας με την επί δεκαετίες απαιτούμενη κάθαρση από τα λαμόγια, τους κλέφτες και τους απατεώνες που λυμαίνονται την χώρα.
Έτσι με την χώρα πλέον απαλλαγμένη από τα λαμόγια και τα «αειφόρα δανεικά» τους, θα μπορούμε να πορευτούμε τον δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, που είναι παντελώς διαφορετικός από αυτόν των δανεικών, της τρόικα και της υποτέλειας στους ξένους.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ