Social Icons

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ – BINTEO




Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής για την Αττική Περικλής Μουλιανάκης στην τοποθέτησή του όσον αφορά το θέμα για την αξιολόγηση δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού τόνισε ότι η Ελληνική Αυγή θα ψηφίσει παρόν και θα το κάνει αυτό διότι δεν θα προσυπογράψει την προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από την περιφερειακή αρχή, την οποία κατηγόρησε ότι φέρνει ένα τόσο σοβαρό θέμα σε μια ουσιαστικά παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για μικροκομματικά οφέλη.

Τόνισε ότι πάγια θέση της Ελληνικής Αυγή είναι η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ουσιαστική αυτοτέλειά της, με ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων. Για την Ελληνική Αυγή η όποια «αξιολόγηση» που θεωρητικά θα οδηγήσει σε μία αναδιάρθρωση θα έπρεπε να αποτελεί ένα ώριμο θεσμικό αίτημα το οποίο ταυτόχρονα θα συνιστά προϋπόθεση για δραστικές αλλαγές στην λειτουργία των δομών της τοπικής αυτ/σης.

Κλείνοντας τόνισε ότι για τους Έλληνες Εθνικιστές η όποια αξιολόγηση προτείνει το υπουργείο για εμάς θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο αναδιάταξης ενός Εθνικού κράτους είτε διασφαλίζοντας το θεσμικό μας οπλοστάσιο είτε ενισχύοντας της διοικητική ικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εμείς δεν προσυπογράφουμε καμία αποσπασματική και αποκομμένη αξιολόγηση από τον ριζικό μετασχηματισμό που επιβάλλεται στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα.
Στην έγκριση καθορισμού ανταποδοτικών τελών λαϊκών αγορών στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2013, απείχε δηλώνοντας ότι η Ελληνική Αυγή διαφωνεί με τον τρόπο σύστασης του Δ.Σ. του οργανισμού λαϊκών αγορών γιατί προβλέπει διορισμό πολιτικών προσώπων, ενώ τόνισε ότι ήταν ένας υγιής οργανισμός που πλήρωσε τις παθογένειες του Καλλικράτη και αυτή την στιγμή έρχεται στην περιφέρεια χρεοκοπημένος, επειδή υπάρχει ένα θέμα με την διαχείριση του ταμείου του οργανισμού η Ελληνική Αυγή θα απέχει.