Social Icons

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΤΣΗ




Ομιλία για τον φιλόσοφο της ΕΟΚΑ, τον ήρωα Κυριάκο Μάτση  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευη 21-11-14 στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Αχαρνών- Θρακομακεδόνων  από την  συναγωνίστρια Δήμητρα Γκιούσμα.
Η συναγωνίστρια ξεκίνησε την ομιλίας λέγοντας δσήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί νιώθουμε την ανάγκη να επιμένουμε πιστά να μην ξεχνάμε εκείνους που υπήρξαν σύμβολα αρετής και θυσίας για την Ελευθερία ...εκείνους που μάτωσαν για τη σημαία ...γιατί αυτό το ΄΄πανί ΄΄όπως το λένε οι Εθνοπροδότες απεικονίζει πάνω σε λίγα μέτρα ύφασμα όλη την αιτία ύπαρξής μας ... Την Πίστη μας στην πατρίδα και στη θρησκεία . Πατρίδα είναι και η Κύπρος κ όσο κ αν στη σημερινή μητροπολιτική Ελλάδα προσπαθούν με μένος να κρατήσουν τους ήρωες της στη λήθη, εμείς θα εξακολουθήσουμε να τους κρατάμε μέσα μας ζωντανούς και να πέρνουμε παράδειγμα ήθους και ηρωισμού ....




Η συναγωνίστρια τόνισε ότι ο Κυριάκος Μάτσης, ο Σταυραετός του Πενταδακτύλου όπως τον αποκαλούσαν χαρακτηριστικά , με το ηρωικό του τέλος στο κρησφύγετο του στο Δίκωμο, επιστέγασε μια λαμπρή αγωνιστική πορεία. Ζούσε με μοναδικό του όνειρο την απελευθέρωση του λαού του από τον βρετανικό ζυγό και την πολυπόθητη Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Στη διάρκεια της αγωνιστικής του πορείας έδωσε δείγματα αντοχής κι Ελληνικής αξιοπρέπειας και σε αρκετές περιπτώσεις που έμειναν παροιμιώδεις, συνέδεσαν το όνομά του με τις πιο λαμπρές μορφές της Ελληνικής Ιστορίας και άφησαν εμβρόντητους τους Άγγλους βασανιστές. Μόνος τη μέρα εκείνη, στις 19 Νοέμβρη στο κρησφύγετό του, επέλεξε να πεθάνει με την αξιοπρέπεια των εκλεκτών της ζωής, με τη δόξα των αντρειωμένων της Ελληνικής μας ιστορίας.
Την ώρα που η Χρυσή Αυγή τιμά αυτόν τον μεγάλο Εθνομάρτυρα , η προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον  κατακτητή προετοιμάζοντας  τον Αττίλα 3, συνεχίζοντας την Πολιτική του Ιδρυτή του κόμματός του, την πολιτική του δόγματος «Η Κύπρος κείται μακράν»
 Και τελείωσε την ομιλία της τονίζοντας ότι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι:  Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!