Social Icons

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ



Την ίδια ώρα που η τουρκοπροσκυνημένη συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων γκρεμίζει όλα τα εμπόδια για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, μοιράζοντάς την απλόχερα σε όσους αλλοδαπούς «δεύτερης γενιάς» έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο (δηλαδή σχεδόν σε όλους…), η κυβέρνηση της Τουρκίας –μιας χώρας που δεν έχει «μετανάστες» και μάλιστα από γειτονικές χώρες- προσθέτει καινούργια εμπόδια στους τυχόν ενδιαφερομένους.

Έτσι, αυτές τις μέρες στο τουρκικό κοινοβούλιο γίνεται συζήτηση επί νομοσχεδίου που θέτει επιπλέον κανόνες για την απόκτηση της τουρκικής ιθαγένειας, ήτοι τα «χρηστά ήθη» του αιτούντος υπηκοότητα μέσω του γάμου του/της με μια Τουρκάλα ή έναν Τούρκο. (κάτι εξαιρετικά ασαφές που θα δίνει την ευκαιρία στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να απορρίπτουν μ’ αυτόν τον τρόπο τα «ανεπιθύμητα» αιτήματα…).

Επίσης, η τουρκική κυβέρνηση αλλάζει το νόμο για τις διαδηλώσεις, επιτρέποντας στην αστυνομία να πυροβολεί εναντίον όποιου πετάει βόμβες μολότοφ. Επίσης, όσοι διαδηλωτές καλύπτουν το πρόσωπό τους με μάσκες, κράνη ή μαντίλια θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε ετών, ενώ αυτοί που διαπράττουν ζημιές σε δημόσια αγαθά θα τα πληρώνουν…

Τα σχόλια δικά σας!