Social Icons

ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ», ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Γράφει ο Αντίοχος

Λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία Λοβέρδου, ότι «με εντολή Σαμαρά» τα αλβανάκια θα διδάσκονται –σε πρώτη φάση- την αλβανική ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία, οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι» της Θράκης… ζήλεψαν και προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

Μέσω, λοιπόν, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν (και δε συμμαζεύεται…) γυρεύουν να διδάσκεται η τουρκική γλώσσα ως μητρική και τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα (σε πρώτη φάση, αργότερα να μη διδάσκεται καθόλου…). Και η αρχή να γίνει από τα νηπιαγωγεία!

Μιλώντας, λοιπόν, στη βουλή επί νομοσχεδίου του υπουργείου (Α)Παιδείας, ο Καρά… είπε τα εξής:

«Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική. Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Άφεριμ Αλέξη Τσίπρα…

(ΥΓ) 1: Ποια θα είναι η συνέχεια του έργου; Η κάργα φιλοσκοπιανή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαϊτάνη, θα ζητήσει να εισαχθούν τα «μακεδονικά» -σε πρώτη φάση- ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία… Διότι, τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Και την όρεξη στους αχόρταγους γείτονες και τα παπαγαλάκια τους, την έχει ανοίξει ο μοιραίος άνθρωπος, ο φον Αντωνάκης Σαμαράς!