Social Icons

Επώνυμη καταγγελία για τους συνδικαλιστάδες των λαϊκών αγορών που αποκλείουν την Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πωλητών λαϊκών αγορών, όπως και κάθε Έλληνα ελεύθερου επαγγελματία που στενάζει υπό το βάρος των ασφυκτικών μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης. Οι μεγαλοσυνδικαλιστές του κλάδου, όμως, όπως και σε κάθε συνδικαλιστικό φορέα που λυμαίνονται τα κομματόσκυλα, θέλησαν να αποκλείσουν την Χρυσή Αυγή για πολιτικούς λόγους.

Ακολουθεί αυτούσια η καταγγελία του κ. Χρήστου Μουλά, πρόεδρο της Δ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών: "Κύριοι το τελευταίο διάστημα πολύς ντόρος γίνεται για τα νέα νομοσχέδια που αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την υποτιθέμενη αναβάθμιση τους και την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Πίσω από όλα αυτά βέβαια διαφαίνεται, όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, η ανθελληνική πολίτικη των μνημονιακών κυβερνήσεων που θέλουν να παραδώσουν κάθε μορφής εμπορίου στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Οι μνημονιακοί κυβερνώντες είναι γνωστό πως βλέπουν τις λαϊκές αγορές, όχι σαν το τελευταίο καταφύγιο του εξαθλιωμένου απ΄ τα οικονομικά μέτρα που έχουν λάβει ειδικότερα την τελευταία τριετία, Έλληνα καταναλωτή. Αλλά σαν ένα ακόμα πεδίο δόξης λαμπρό για τα σιωνιστικά σχεδία των εμπόρων που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους και αυτόν τον τζίρο που απέμεινε στις λαϊκές αγορές εκεί όπου καθημερινά 15.000 οικογένειες παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών συναγωνίζονται ούτως ώστε να προσφέρουν φθηνά και φρέσκα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη.
Σε αυτόν τον αγώνα τον οποίο τα κόμματα μέσω των συνδικαλιστών έχουν εκ προοιμίου προδόσει κατευθυνόμενα από τα μικροκομματικά συμφέροντα τους έχουμε να καταγγείλουμε το εξής: την Δευτέρα 29/4 ομάδα πωλητών της Δ΄ Λαϊκής αγοράς Αθηνών με επικεφαλής τον πρώην συνδικαλιστή και πρόεδρο αυτής από το 2000 έως το 2004, Χρήστο Μουλά επισκέφτηκε τα γραφεία της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. (πανελλήνια ομοσπονδία σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών) που εδρεύουν στο Περιστέρι (Βασιλέως Αλεξάνδρου 82 με ταχυδρομικό κώδικα 12136 στον 2ο όροφο) ζήτησε τις θέσεις της ομοσπονδίας ούτως ώστε να τις προωθήσουμε μέσω των βουλευτών μας της Χρυσής Αυγής που τάσσονται αμέριστα στο πλευρό μας και συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα μας (κάτι το οποίο είχαμε ήδη πράξει προηγουμένως στα γραφεία της Πανελλήνιας ομοσπονδίας των συλλόγων παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών με επιτυχία) κ.κ. Ε. Ζαρούλια, Η. Παναγιώταρο, Δ. Κουκούτση που ήταν εισηγητές για το νομοσχέδιο που αφορούσε την υπαγωγή των Λ.Α. στους δήμους (από την περιφέρεια) και Ι. Λαγό με τον οποίο συνομιλούμε διαρκώς ενημερώνοντας τον για τις δράσεις μας και τα προβλήματα του κλάδου μας.
Πηγαίνοντας λοιπόν στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. βρήκαμε τον πρόεδρο της Κακαράντζα Κωνσταντίνο, τον γραμματέα Δερνίκο Νικόλαο και τον αντιπρόεδρο, Μουλιάτο Δημήτριο ο εν λόγο πρόεδρος (ο οποίος είναι οργανωμένο μέλος του Κ.Κ.Ε. και βρίσκεται στη θέση αυτή ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΈΝΟΣ επειδή ο προηγούμενος Καραχεσισογλου Ιωάννης παύθηκε λόγο υπεξαίρεσης 150.000 ευρώ περίπου από τα ταμεία της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α., υπόθεση η οποία βρίσκεται στον εισαγγελέα δια τα περαιτέρω) μας ανακοίνωσε με θράσος επί λέξη! "Έχουμε πάρει μια απόφαση κύριε Μουλά να μην ομιλούμε με την Χρυσή Αυγή!" Μέτα τη δίκαιη έκρηξη μου και εφόσον συμμετέχω οικονομικά στο σωματείο μου και την ομοσπονδία τους ενημέρωσα ότι επιφυλλάσομαι για κάθε έννομη πράξη, η οποία θα αποτρέπει το κλείσιμο της φωνής μου στην προκειμένη περίπτωση τους βουλευτές του κόμματος που εγώ και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι μου εκλέξαμε στέλνοντας τους στη Βουλή των Ελλήνων για να μας εκπροσωπούν. Μη έχοντας άλλη επιλογή οι υπόλοιποι παριστάμενοι εψεξαν τον πρόεδρο τους, ο οποίος και παρέδοσε τις προτάσεις της ομοσπονδίας γραπτές στα χέρια μας.
Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα ημέρα κατά την οποίαν απεργήσαμε, παρεβρεθήκαμε έξω απ τη Βουλή, όπου παρέδωσαν ψηφίσματα στους εκπροσώπους των κομμάτων οι αντιπροσωπίες των ομοσπονδιών. Μετά την παρέλευση 2 ωρών βγήκαν από τη Βουλή και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Κακαράντζας Κωνσταντίνος ενημέρωσε τους 1000 περίπου παρευρισκομένους απεργούς ότι συνάντησε την άρνηση από όλα τα κόμματα της Βουλής στα αιτήματα μας εκτός των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Κ.Ε. και ΑΝΕΞ.ΕΛ. που στάθηκαν αρωγοί και ευήκοοι συνομιλητές και συμπαραστάτες στο δίκαιο του αγώνα μας.
Τον κατήγγειλα ότι λέει ΨΕΜΑΤΑ. Δεν μίλησε με κανέναν εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, συκοφαντώντας συνειδητά το κόμμα που ψήφισαν 500.000 Έλληνες και βάσει των δημοσκοπήσεων στηρίζουν σήμερα πλέον, περί των 1.500.000 ψηφοφόρων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει αναπάντητο και δεν θα μείνει έτσι. Ο κύριος άφησε το μικρόφωνο κι αποχώρησε... Χρεοκοπημένα κόμματα, χρεοκοπημένοι πολιτικοί, ξεπεσμένες κομματοκαθοδηγούμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης".

                                                                                                                   Χρήστος Μουλάς