Social Icons

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕΣ


Ομιλία τιμής στη μνήμη των Σουλιωτισσών που τον Δεκέμβρη του 1803, κυνηγημένες από τον Αλή Πασά προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό και να βρουν τραγικό θάνατο μαζί με τα παιδιά τους πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Αχαρνών - Φυλής - Καματερού με ομιλήτρια την συναγωνίστρια Δήμητρα Γκιούσμα.
Η συναγωνίστρια ξεκινώντας την ομιλία της τόνισε ότι αν μάθαμε κάτι όλοι μας από τους γονείς και τους παππούδες μας, είναι να τιμούμε κάθε μικρό και μεγάλο ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος.. Κάθε στιγμή αίματος της Ιστορίας μας ,είναι για μας ηθικό χρέος μνήμης .. Κανένας από τους αγώνες εκείνων, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι ,δεν θα λησμονηθεί όσο περνά από το δικό μας χέρι!
"΄Οποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται" λένε τα γραφτά μας κι εμείς σε πείσμα εκείνων που μας θέλουν να ξεχάσουμε ,θα θυμόμαστε και θα τιμούμε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων, ενώ κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ότι η ιστορία του Σουλίου και ο Χορός του Ζαλόγγου είναι μεγάλη πληγή για τους ανθέλληνες που θέλουν να κατεδαφίσουν τα αγκωνάρια της Ιστορικής μας συνείδησης. Πολλά κατάπτυστα βιβλία και άρθρα έχουν γραφτεί που προσπαθούν να προσβάλλουν τον αγώνα και τις θυσίες των Σουλιωτών. Κάποιοι φαιδροί παρουσιάζουν τον Αλή Πασά ως φωτισμένο ηγεμόνα και ακόμα χειρότερα ως φιλέλληνα λες και δεν σφάγιασε εκατοντάδες Ελλήνων... Άλλοι λένε το ανεκδιήγητο πως ο ηγούμενος Σαμουήλ ήταν βαλτός από τον Αλή Πασά για την έκρηξη στο Κούγκι, θεωρία που εξευτελίζει κάθε λογική!.Τα πιο εμετικά σχόλια είναι εκείνα πως οι Σουλιώτισες ΄΄σκόνταψαν΄΄ και έπεσαν στο γκρεμό... Η αποκορύφωση όμως των προδοτικών αντεθνικών σχολίων έρχεται από την γνωστή Ρεπούση η οποία ισχυρίζεται πως το Ζάλογγο είναι ένας μύθος ....Οι γυναίκες του Σουλίου, η περηφάνια, η αγωνιστικότητα, το ήθος και η αυτοθυσία τους είναι παράδειγμα για κάθε Εθνικίστρια και κάθε Εθνικιστή ...Γιατί όσο και αν μας αποκαλούν άξεστους και αμόρφωτους, γνωρίζουμε ότι οι Ελληνίδες Εθνικίστριες δεν εξευτελίζονται σε ανηθικότητες, ούτε νοθεύουν το αίμα τους σε σχέσεις με αλλόθρησκους, αλλά γεννούν και μεγαλώνουν Έλληνες ακόμα και σήμερα και για πάντα. Και αν η Ιστορία το απαιτήσει ,πάλι θα ταχθούν κοντά στους άντρες και τους γιους τους και πάλι αν χρειαστεί θα θυσιαστούν για το Έθνος! Αυτό που δεν αντέχουν οι προδότες είναι να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με Πίστη και Ιδέα,να υπάρχουν ακόμα απροσκύνητοι Έλληνες. Αυτό το χατήρι δεν θα τους το κάνουμε.Εδώ είναι Ελλάς και υποχωρήσεις δεν γίνονται!