Social Icons

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Γράφει η Κορίνα Πενέση
Η διπλωματική ικανότητα των Τούρκων (και αντίστοιχα η ανοχή και η έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύος των Ελλήνων) είναι γνωστή σε όλους μας. Πάντοτε καταφέρνουν, ευγενικά και με ζυγισμένες κουβέντες, να θέτουν προς συζήτηση το θέμα που τους «καίει» ενίοτε, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από ελληνικής πλευράς.



Έτσι και τώρα, ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου έθεσε ευθέως το πλέον κρίσιμο ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου όχι μόνο της Κύπρου, αλλά  και του Αιγαίου.

Στην ομιλία του, λοιπόν, στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής: «για το Κυπριακό σας απευθύνω έκκληση: Ελάτε να επιλύσουμε το θέμα, να αξιοποιήσουμε τον ενεργειακό πλούτο. Χρειαζόμαστε οραματιστές. Η ειρήνη ποτέ δεν έβλαψε. (Και ξέρουν οι Τούρκοι από ειρήνη…). Όσο θα αναπτύσσονται οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα απομακρύνεται ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων (Κοινώς, αν δεν θέλετε να σας προκαλούμε κάθε τρεις και λίγο, δεχτείτε αυτό που σας ζητάμε για να τελειώνουμε)».

Παρά το φιλικό του ύφος λοιπόν, ο Νταβούτογλου παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις της χώρας του όσον αφορά το Αιγαίο, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει -πάντα κομψά και διπλωματικά- το θέμα της (δήθεν) «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Όλα αυτά τα όμορφα και πολιτισμένα συμβαίνουν, την ίδια ώρα που το «Μπαρμπαρός», συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, συνεχίζει να προκαλεί με την παρουσία του στην κυπριακή ΑΟΖ, και ενώ το σύνολο σχεδόν του τουρκικού στόλου έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή κοντά στη Ρόδο και το Καστελλόριζο για «προγραμματισμένη εκπαίδευση».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νέα ένταση δημιούργησε με δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, λέγοντας πως αν περάσει ανεκμετάλλευτη η τελευταία ευκαιρία για το Κυπριακό, η Τουρκία θα προωθήσει άλλες επιλογές…

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό ή ειδικές σπουδές για να καταλάβει κάποιος ότι οι ανθέλληνες που μας κυβερνούν και που απλά είναι διαχειριστές της εξουσίας, διακοσμητικοί δηλαδή, είναι ικανοί είτε για να παίρνουν εντολές για να φέρουν εις πέρας την ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου, ή  για να παρατηρούν αμέτοχοι τους γείτονές μας να διεκδικούν τα δήθεν δικαιώματά τους, φτάνοντας πια στο χειρότερο σημείο δουλικότητας.

Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της «ελληνοτουρκικής φιλίας», προσπαθώντας να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι ήταν και τι είναι ο τούρκος, φτάνοντας στο σημείο να ιδρύουν τμήμα ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ παρά τις αντιδράσεις από μητροπολίτες, ακαδημαϊκούς, κληρικούς, καθηγητές αλλά και φοιτητές και παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καθηγητών της Θεολογικής σχολής ψήφισαν κατά της ίδρυσης και λειτουργίας του.

Όταν λοιπόν επισκέπτονται την χώρα μας οι τούρκοι ηγέτες και επισκέπτονται τα «αδέρφια» τους στη Θράκη παρακινώντας τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, οι δικοί μας θέλουν να επεκτείνουν  την παρουσία των ισλαμιστών στη Θεσσαλονίκη.

Φαίνεται ότι η σκλαβιά 400 χρόνων, η συμφορά στη Μικρά Ασία, τα βάσανα και οι διωγμοί χιλιάδων Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη, η παράνομη κατοχή της Κύπρου, οι συνεχείς παραβιάσεις σε ξηρά και θάλασσα,δεν αποτελούν ένα μάθημα για το τι πρέπει να αποφύγουν οι Ελληνόφωνοι πολιτικοί, αλλά αντίθετα, καταπίνουν αμάσητο κάθε αίτημα που προβάλλουν οι Τούρκοι.

Πηγή: Εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"