Social Icons

ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συζήτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων, επιβεβαιώνουν τον τίτλο μας, αφού η υποκρισία περίσσεψε από την κ. Δούρου, που ενώ προεκλογικά δήλωνε «έτοιμη» να διοικήσει την Περιφέρεια εδώ και 4 μήνες αδιαφορεί για τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας, αρκούμενη σε συνεντεύξεις, ως νούμερο 2 του Σύριζα.
Εξάλλου, καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή, το ακριβό τηλεοπτικό σποτ – αιχμή του δόρατος της προεκλογικής της εκστρατείας – να αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων με τα κλεμμένα στοιχεία από το πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής.
Από τότε όμως πέρασαν 4 μήνες ανυπαρξίας της κ. Δούρου από το ζήτημα.
Οι παλινωδίες της στο μεταξύ, άνοιξαν την όρεξη στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να πάρει «την χρυσή μπουκιά από το στόμα» από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθεί να επιβάλλει από την πίσω πόρτα η κ. Δούρου, γι” αυτό και κολυσιεργεί να πάρει τις απαραίτητες ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις για την ανακύκλωση.
Αλλιώς πως μπορεί η κ. Δούρου να μας εξηγήσει, γιατί περιλαμβάνεται στα έργα του 2015, ο κωδικός (ΚΑΕ) : 93790101701, Για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β.Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού, με χορηγούμενο ποσό 2.000.000 ευρώ;
Μην μας πείτε πως «τα λεφτά τα χρωστάει η περιφέρεια στον εργολάβο και υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί δικαστικά εναντίον της περιφέρειας», γιατί ο εργολάβος δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι συμφερόντων Λάτση. Το χωριό είναι ήδη σκαμμένο. Το έργο προχωράει. Θέλουν να τελειώσει; Και μετά να πουν ότι δεν το παραλαμβάνουν;
Ναι αλλά τότε δεν θα κινηθεί ο εργολάβος εναντίον της Περιφέρειας;
Τονίζουμε πως το έργο είναι παράνομο γιατί δεν ανανεώθηκε η άδεια περιβαλλοντικών όρων. Πως σε έναν προϋπολογισμό που εισηγήθηκαν και ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπάρχει ένα έργο που είναι παράνομο;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;
Αν το ποσόν των 2.000.000 θα είναι ανενεργό, ΑΛΛΑ θα μεταφερθεί αργότερα σε άλλο κωδικό», ποιό είναι η χρησιμότητα αυτής της διαδικασίας; Όσο προχωράει ο εργολάβος, όσο προσθέτει δικά του χρήματα, δεν χτίζει και το δικό του έννομο συμφέρον, αφού ο προϋπολογισμός θα λέει ορθά-κοφτά, ότι θα πάρει 2.000.000 μέσα στο 2015;

«Αν τα λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ και θα χαθούν» προτιμάει η κ. Δούρου να μη χαθούν αυτά, ΑΛΛΑ να χαθεί το Γραμματικό, μαζί με την Φυλή, ερχόμενη σε αντιπαράθεση με τις εξαγγελίες και τις δικές επιστολές προς τους δημάρχους με θεωρίες «περί ανακύκλωσης»;

Επί πλέον, αν λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, το έργο των 4 ΣΔΙΤ, θα έχει προχωρήσει σχεδόν στο 40% συνυπολογίζοντας και τη ΦΥΛΗ.

Συμφωνεί προφανώς με την τακτική αυτή η κ. Δούρου που κατά τα άλλα κόπτεται για την ανακύκλωση…

Άρα πάνε και οι καταγγελίες της παράταξης του Σύριζα περί απαρχαιωμένου ΠΕΣΔΑ!

Γιατί δίπλα στον ΚΑΕ 93790101701, για να μην είναι παράνομοι, αφού υπάρχει σχετική απόφαση του ΣτΕ , δεν έβαλαν ΜΟΝΟ 1 ευρώ, με αίτημα την ανανέωση της άδειας περιβαλλοντικών όρων; (Που δεν θα βγει γιατί το έργο είναι πάνω σε ρέμα).

Γιατί στην διοίκηση της Περιφέρειας η Δούρου και οι συνεργάτες της ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Υπηρετούν συμφέροντα.

Αντιγράφουν ιδέες που είναι ανίκανοι – και το ξαναλέμε – ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εφαρμόσουν!

Στα της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε για ακόμη μια φορά πως για την Ελληνική Αυγή τα σκουπίδια είναι χρυσός, που μπορούν να δώσουν ανάπτυξη.

«Σκεφτείτε», τόνισε, «γιατί θέλουν τα σκουπίδια οι μεγαλοεργολάβοι – ο εξής ένας ο Μπόμπολας – και εμείς έχουμε το θάρρος να τον κατονομάσουμε.

Οι προτάσεις μας έχουν καταγραφεί και μάλιστα αντιγραφεί.

Εμείς μιλάμε για ανακύκλωση στην πηγή. Ο ρυπαίνων να πληρώνει.

Εμείς μιλάμε για μείωση των Δημοτικών τελών που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της Ανακύκλωσης.

Εμείς μιλάμε ΠΑΝΤΟΤΕ για δημόσιο χαρακτήρα στην Διαχείριση των απορριμμάτων.

Το κέρδος που θα προκύψει από την διαχείριση των απορριμμάτων ΜΕΣΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις ΥΠΆΡΧΟΥΣΕΣ αλλά και να δημιουργήσει και ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας.

ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ, ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΣΘΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΗΜΟΥΣ.

Για το καλό της Αττικής, δηλώνουμε ευτυχείς και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, που η κ. Δούρου εμμέσως πλήν σαφώς, παραδέχεται πως η Χρυσή Αυγή είναι η πολιτική δύναμη που έχει πρόγραμμα και υιοθετεί” (sic) – για ακόμη μια φορά – τις θέσεις της “Ελληνικής Αυγής”- και κατ’ επέκταση της Χρυσής Αυγής – για τα απορρίμματα.

Αυτά που δεν έχει (τολμήσει) να αντιγράψει η κ. Δούρου είναι τα ερωτήματα μας προς όσους διαχειρίστηκαν το χρήμα από τα σκουπίδια.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ :

• Tο άμεσο κλείσιμο του καρκίνου της Φυλής που εδώ και 50+ χρόνια υποδέχεται τα σκουπίδια, σχεδόν όλης της Ελλάδας και σπέρνει ασθένειες στην Αττική

• Tην άμεση απομάκρυνση από εκεί των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων συμφερόντων Μπόμπολα και των ομοίων του (γιατί εμείς τολμάμε και λέμε ονόματα) – Σήμερα εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο καύσης επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, όπου ότι δεν καίει, το θάβει αυτούσιο σκορπώντας μόλυνση και θάνατο στην Αττική.

Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που, εκτός των άλλων, υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης, ανακύκλωσης – κομποστοποίησης – κ.λ.π.

• Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών από παράνομες χωματερές που ΠΡΕΠΕΙ να κλείσουν άμεσα.

• Καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

• Προστασία των θέσεων εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ:

1. Δημόσιο συμφέρον – Δημόσια υγεία

2. Ανακύκλωση στην πηγή – Όποιος ρυπαίνει πληρώνει – ΌΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.
3. Και πάνω απ όλα! Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύνθημά μας: Tα σκουπίδια είναι χρυσός – ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ! ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μουλιανάκης τόνισε ότι:

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» ζητά να επιβληθεί ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, το οποίο θα έχει ως άξονες προτεραιότηταςι σε τρία επίπεδα.
• Στο πρώτο επίπεδο (κατοικίας, επιχείρησης, υπηρεσίας, δήμου) βρίσκεται η οικιακή κομποστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, ένα πυκνό δίκτυο σημείων συλλογής για τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, τα ειδικά απόβλητα και τα ανακτήσιμα υλικά, τη δυνατότητα κατασκευής μικρής κλίμακας μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης ήπιας τεχνολογίας, καθώς και διαλογή στην πηγή με σύστημα 4 κάδων.
• Στο δεύτερο επίπεδο (μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων), η πρόταση μας προβλέπει δημιουργία αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, μονάδες επεξεργασίας προσανατολισμένες στην περαιτέρω ανάκτηση και κομποστοποίηση, μονάδες επεξεργασίας αδρανών και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμάτων.
• Στο τρίτο, τέλος, επίπεδο (ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας ή περιφέρειας), προτείνουμε δίκτυο αποκεντρωμένων και άρτια οργανωμένων χώρων ασφαλούς διάθεσης που θα δέχονται για υγειονομική ταφή τις ελάχιστες ποσότητες υπολειμμάτων.”