Social Icons

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΛΙΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ




Στην κατάμεστη για άλλη μια φορά Τ.Ο. Άνω Λιοσίων - Αχαρνών ο συναγωνιστής Σωτήρης Σ. από την Τ.Ο. Αθηνών σε μια άρτια ομιλία, ανέλυσε το θέμα του Υλισμού, ο οποίος αποτελεί μια επιδημία που μαστίζει τον σύγχρονο κόσμο. Ξεκίνησε με το τέλος του Β΄ Π.Π. όπου ηττήθηκαν οι «κακοί» και νίκησαν οι καλοί και έκτοτε υπάρχει στον κόσμο, υποτίθεται, η ειρήνη…
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν κυριαρχεί η ύλη και η Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων προσπαθεί να μας αποτρέψει από το να ασχολούμαστε με Ιδέες και Ιδεολογία. Όλοι γνωρίζουμε πως ο ιστορικός υλισμός εδραιώθηκε στη σημερινή εποχή από τον Καρλ Μαρξ. Και μπορεί ο κομμουνισμός να κατέρρευσε την δεκαετία του ΄80, όμως είναι πλάνη να νομίζουμε πως μαζί του χάθηκε και η μήτρα που τον γέννησε. Γιατί ακόμα ζει και βασιλεύει ο νόθος αδελφός του, ο καπιταλισμός. Και μέσω αυτού, βιώνουμε μέχρι σήμερα τις καταστροφικές συνέπειες της υλιστικής σκέψης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πολιτισμό μας και για τον τρόπο ζωής μας. 
Περιτριγυριζόμαστε από κενούς και ματαιόδοξους ανθρώπους, χωρίς επίπεδο και ικανότητα σκέψης. Ο σύγχρονος άνθρωπος αναγνωρίζει ως μόνη αξία στη ζωή του τον πλουτισμό, την συσσώρευση υλικών αγαθών. Δεν υπάρχει χώρος για αξίες, για δημιουργία, για Ιδέες, για τίποτε. Τώρα, με την οικονομική κρίση, ο καθένας έχει την ευκαιρία να ξαναβρεί την ψυχή που έχασε και όλα αυτά που τον κάνουν άνθρωπο. Η κρίση αυτή, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ηθική, η πολιτιστική, είναι μια ευκαιρία να ανακύψει πάλι από το περιθώριο ό,τι έχουν σήμερα ξεχάσει οι πολλοί. Ό,τι μπορεί να τους οδηγήσει έξω από το σκοτάδι που μας περικλείει. Εμείς, οι Εθνικιστές, κύριοι του Εαυτού μας, ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο. Ο δικός μας δρόμος είναι στρωμένος με οράματα, με ιδανικά και αξίες. Με πίστη και θέληση, με δράση, με πείσμα, με αγώνα με αντοχή κι επιμονή. Όλα αυτά που αφυπνίζουν το έξοχο προγονικό μας πνεύμα.