Social Icons

ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ




Πλήθος κόσμου τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Γρηγόρη Αυξεντίου σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων - Άχαρνών με ομιλητή τον Συναγωνιστή Νικόλαο Λεμοντζή, συγγραφέας του βιβλίου "Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ" .
Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στην θέληση του Γρηγόρη Αυξεντίου  να γίνει στρατιωτικός και πόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε αυτό στην ζωή του, κάνοντας τον αδιαμφισβήτητα έναν από τους μοναδικούς Λαϊκούς Ήρωες της ένδοξης Ιστορίας μας . Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν ο πρώτος τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην περιοχή Αμμοχώστου και αργότερα ο Γρίβας Διγενής τον έχρισε υπαρχηγό της ΕΟΚΑ.




Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στις τελευταίες ένδοξες ώρες του Αυξεντίου, του σταυραετού του Μαχαιρά,έγραψε ακόμα μια λαμπρή σελίδα ηρωισμού στην Ιστορία του Ελληνισμού, στις 3 του Μάρτη του 1957.
Ο Αυξεντίου υπήρξε λαμπρός επαναστάτης και πιστός στο σκοπό του Αγώνα που διεξήγαγε, την Απελευθέρωση-Αυτοδιάθεση και Ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που του εμφύσησε πίστη στα ιδανικά, με έναν πατέρα περήφανο για το δρόμο που ακολούθησε ο γιος του και μια μάνα – σύγχρονη Σπαρτιάτισσα που είπε:’’ Καλύτερα μια χούφτα τιμημένη στάχτη παρά γονατισμένος ο γιόκας μου’’, δεν θα μπορούσε παρά να έχει την απόφασή του χαραγμένη μέσα στο DNA του! 
Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και παραμένει αθάνατος στις μνήμες όλων μας.

Τέλος επισήμανε ότι είναι ντροπή για το Ελληνικό κράτος που ήρωες σαν τον Γρηγόρη Αυξεντίου δεν αναφέρονται σε κανένα σχολικό εγχειρίδιο σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης. 

Κλείνοντας τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που τιμά τον Γρηγόρη Αυξεντίου γιατί για εμάς τους χρυσαυγίτες η Κύπρος δεν κείται μακράν αλλά είναι μέσα στην καρδιά μας.