Social Icons

Πολιτική ομιλία για την προσφορά της 4ης Αυγούστου στο Έθνος...

Ομιλία για την ένδοξη 4η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 01-08-13 στην Τ.Ο. Άνω Λιοσίων- Αχαρνών- Καματερού από τον συναγωνιστή Γεώργιο Γαρδίκη ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να διδάξει πραγματική ιστορία και  να πεί πια ήταν προσφορά της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά στον τόπο.

Η  επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου το 1936,  χωρίς να χυθεί ούτε μία σταγόνα ελληνικού αίματος!
Η αποφασιστικότητα του Μεταξά απέτρεψε την εμφύλια διαμάχη και τον κομμουνιστικό κίνδυνο.
Ο Μεταξάς υπήρξε άνθρωπος του πνεύματος και της δράσεως. Ακόμα και ιδεολογικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν τις ανώτερες στρατιωτικοπολιτικές του ικανότητες, αλλά κυρίως την ύπαρξη ιδεολογίας η οποία έχοντας ως βάση τον Εθνοκεντρισμό, τάσσονταν υπέρ του οργανικού κράτους ως ενιαίου βιολογικού οργανισμού και υπέρ της ιδεολογικής και οικονομικής αυτάρκειας για το έθνος.
Η 4η Αυγούστου διέθετε ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο, λαϊκό έρεισμα, ανεξαρτησία από τον ξένο παράγοντα, οργάνωση, προγράμματα και ταχεία πραγματοποίησή τους. Διέθετε πολιτισμικούς στόχους και εξελικτικές τάσεις οι οποίες σταμάτησαν διότι η 4η Αυγούστου έπεσε μαχόμενη κατά των Ιταλών και Γερμανών.
Ο Μεταξάς πίστευε ακράδαντα ότι ''η νεολαία είναι το μέλλον του Έθνους, είναι εκείνη εις την οποία προπαντός θα δώσουμε την ψυχή μας όλη και όλα μας τα μέσα για να σώσουμε το μέλλον του Έθνους''.

Αυτό δηλαδή που πιστεύει και τώρα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για τη νεολαία.

Στρατός - Εξωτερική πολιτική - Νεολαία - Οικονομία - Κοινωνική Μεταρρύθμιση. Όλα αυτά συνέβαλλαν εις την ανεπανάληπτη και ηρωική, υλική και ηθική προετοιμασία του Έθνους και εις την εξύψωση του Εθνικού φρονήματος και της κοινωνικής γαλήνης αφανίζοντας κάθε διχαστική τάση και εξασφαλίζοντας μίαν μοναδική Εθνική Ενότητα.
Οι προδοτικές όμως κυβερνήσεις του μνημονίου κατάφεραν μέσα σε λίγο καιρό να καταργήσουν όλα τα κοινωνικά προνόμια που είχε φέρει το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και απολάμβανε επί δεκαετίες ο Ελληνικός λαός.