Social Icons

Πολιτική ομιλία για την νίκη στον Γράμμο και το Βίτσι

Την Πέμπτη 29/8 στα γραφεία της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων – Αχαρνών - Καματερού, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση με θέμα: «Η σημασία της νίκης στο Γράμμο – Βίτσι και τι διδαχθήκαμε ως Έθνος».
Η συναγωνίστρια ξεκίνησε την ομιλία της παραδεχόμενη ότι ο συμμοριτοπόλεμος – κι όχι εμφύλιος – αποτελεί μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας μας για την οποία όμως τα σχολικά βιβλία δεν αναφέρουν σχεδόν τίποτε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στις 2 πρώτες φάσεις της νικητήριας επιχείρησης «ΠΥΡΣΟΣ» και λίγο αναλυτικότερα στην 3η και τελευταία φάση, που σήμανε και το τέλος του Συμμοριτοπολέμου. 
Σήμερα, 64 ακριβώς χρόνια μετά την λήξη της επιχείρησης «Πυρσός», οι εναπομείναντες βετεράνοι του ΕΣ νοιώθουν ηττημένοι και προδομένοι.
Σταδιακά η πολιτεία, πιεζόμενη από την αριστερή παραφιλολογία και κυριαρχία , τους ξέχασε και τους αποκαθήλωσε από τη θέση που είχαν κερδίσει με το αίμα τους, δίπλα σε εκείνη των ηρώων του 1940 (πολλοί άλλωστε ήταν οι ίδιοι άνθρωποι). Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τους δαιμονοποιήσει και να χαρακτηρίσει τα μνημόσυνα προς τιμήν των πεσόντων συμπολεμιστών τους ως «γιορτές μίσους». Φυσικά δεν τόλμησε να χαρακτηρίσει έτσι τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα από τους βετεράνους του ΔΣΕ, υπό την αιγίδα του ΚΚΕ. 
Οι αριστεροί, τότε και τώρα θέλουν να εξαλείψουν από το μυαλό και την καρδιά μας την έννοια της λέξης ΕΘΝΟΣ! 
Και αυτό το κάνουν με μια συνεχή προπαγάνδα, και καταφανή και θρασύτατη διαστρέβλωση της αλήθειας.
Φτάνουν στο σημείο να λένε το έγκλημα που συνιστά τη μεγαλύτερη ντροπή και αίσχος του Συμμοριτοπολέμου, το Παιδομάζωμα, ότι έγινε για την «προστασία» των παιδιών από τη φρίκη του πολέμου, που οι ίδιοι ξεκίνησαν.
Η συναγωνίστρια έκλεισε την ομιλία της με τη φράση του Παλαμά: « Οι Μαραθώνες γεννούν τους Παρθενώνες ». Στα τρεις χιλιάδες χρόνια εξέλιξης της ανθρωπότητας αποδείχθηκε δύσκολο να γεννηθούν νέοι Παρθενώνες.
Η επανάληψη όμως των νέων Μαραθώνων διατηρεί ζωντανή την ελπίδα ότι θα έλθει κάποτε και η ώρα των νέων Παρθενώνων.