Social Icons

Ομιλία στις Αχαρνές για τον ρόλο της γυναίκας στην Εθνικιστική κοινωνία


Η συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση  μίλησε για τον ρόλο της γυναίκας στην Εθνικιστική κοινωνία, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. 
Τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια το κύριο μέλημα του κοινωνικοπολιτικού κατεστημένου ήταν και είναι η ισοπέδωση των θεσμών και των αξιών, με αποτέλεσμα η βασική αρχή του Καίσαρα, «διαίρει και βασίλευε» να έχει αποκτήσει μία νέα διάσταση στον σύγχρονο κόσμο, με τρανταχτό παράδειγμα αυτό της ανταγωνιστικότητας μεταξύ δύο φυσικών συμμάχων στην Ζωή, του άντρα και της γυναίκας. 

Η συναγωνίστρια τόνισε ότι σε μια Εθνικιστική κοινωνία, το Έθνος αποτελεί τον ανώτερο κοινωνικό οργανισμό, του οποίου βασικό κύτταρο είναι η οικογένεια. Οι ρόλοι τόσο της γυναίκας όσο και του άντρα είναι να λειτουργούν και οι δυο συντροφικά, ως ένας, για το σύνολο.
Το ύψιστο καθήκον της γυναίκας είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών της. Η γυναίκα, μέσα από τον ιερό ρόλο της μητέρας, φροντίζει ώστε να διαφυλαχτεί η πολιτιστική κληρονομιά.
Την αναγνώριση της γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας την κατοχυρώνουν όχι οι νόμοι αυτού του σάπιου κράτους, αλλά ο συνεχής αγώνας στην εργασία, στο σπίτι, στην κοινωνία, για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους αγώνες τους.
Κλείνοντας, η συναγωνίστρια αναφέρθηκε στις συζύγους και συντρόφους των φυλακισμένων Συναγωνιστών μας. Αυτές αποτελούν το πρότυπο για όλες εμάς τις γυναίκες που θέλουμε να λεγόμαστε Εθνικίστριες. Οι γυναίκες αυτές δείχνουν Ανδρεία, που την ζηλεύουν πολλοί άνδρες. 
Στην σημερινή λοιπόν εποχή, που καλεί εμάς τις γυναίκες να γίνουμε υποκρίτριες, ανάλγητες, αδίστακτες, εκμεταλλεύτριες, θρασύδειλες, γλοιώδεις, συμφεροντολόγες και άπληστες, εμείς επιλέγουμε να περπατήσουμε στο δύσβατο μονοπάτι που περπατούν οι περήφανες αυτές γυναίκες που στέκονται δίπλα στους παράνομα φυλακισμένους άντρες τους σαν βράχοι ακλόνητοι και ριχνόμαστε με τα μούτρα στον καλό και δίκαιο Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα για Πατρίδα – Πίστη – Ελευθερία.