Social Icons

Ομιλία στην Μνήμη του Κωστή Παλαμά

«Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος, και εγώ είμαι εθνικιστής» έλεγε ο Εθνικός μας Ποιητής Κωστής Παλαμάς, για τον οποίον πραγματοποιήθηκε ομιλία στην Τ.Ο. Άνω Λιοσίων - Αχαρνών - Καματερού την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, με ομιλήτρια τη συναγωνίστρια Μαρία Πλατσατούρα. Ο Κωστής Παλαμάς υπήρξε μετά τον Διονύσιο Σολωμό ο δεύτερος Εθνικός μας Ποιητής και μία από τις κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες του νεότερου ελληνισμού.
Η συναγωνίστρια μας μίλησε για τη ζωή και το έργο ενός από τους πολυγραφότερους Έλληνες λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους. Η καθιέρωσή του ως ποιητή ήρθε το 1896 όταν του ανετέθη η σύνθεση του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων.Η συναγωνίστρια τόνισε επίσης ότι ο Παλαμάς ήταν ένας διανοούμενος μαχητής! Πάλευε για τα ιδανικά του και μέσα από την τέχνη του έδειχνε την αγάπη του για την Ελλάδα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τη μεταδώσει και να την περάσει στις ψυχές των συμπατριωτών του και όχι μόνο.

Μετά το πέρας της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής ομιλίας, το λόγο πήρε ο Γραμματέας της Τοπικής Νικόλαος Λεμοντζής ο οποίος εξήρε και αυτός το έργο του μεγάλου μας ποιητή. Με την ιδιότητα του φιλόλογου μας ενημέρωσε ότι σήμερα στα ελληνικά σχολεία δυστυχώς δεν διδάσκονται ποιητές που προάγουν τον Πατριωτισμό, όπως ο Παλαμάς, ο Στρατής Μυριβήλης, ο Άγγελος Σικελιανός και άλλοι.