Social Icons

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήνη του Γρηγόρη Αυξεντίου


Στην κατάμεστη για άλλη μια φορά αίθουσα της Τ.Ο. Φυλής – Καματερού πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνίστρια Κορίνα Πενέση την Πέμπτη 6 Μαρτίου για τον Υπαρχηγό της ΕΟΚΑ, τον Σταυραετό του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου.
Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την μεγάλη ευκαιρία στη ζωή τους να κάνουν κάτι για την Πατρίδα τους. Σε κάποιους όμως η μοίρα επιφυλάσσει πραγματικά διλήμματα. Να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην καλοπέραση και την δυσκολία, ανάμεσα στην ρουτίνα και τα βάσανα, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.
Οι περισσότεροι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο, κάτι που είναι ανθρώπινο. Σε κάποιους άλλους όμως η συνείδηση, τους βάζει να επιλέξουν την δύσκολη διαδρομή. Και κάποιοι λίγοι, γίνονται σύμβολα και γράφουν ιστορία. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τη ζωή, που να μην θέλει να ζήσει. Όμως, μπροστά στο δίλημμα της επιβίωσης έναντι της Πατρίδας, γι αυτούς τους λίγους, υπερισχύει η Πατρίδα..
Ο Αυξεντίου υπήρξε λαμπρός επαναστάτης και πιστός στο σκοπό του Αγώνα που διεξήγαγε, την Απελευθέρωση-Αυτοδιάθεση και Ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έτσι, πριν 57 χρόνια, ένα σύμβολο επέλεξε κι αυτός την Πατρίδα.
Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που του εμφύσησε πίστη στα ιδανικά, με έναν πατέρα περήφανο για το δρόμο που ακολούθησε ο γιος του και μια μάνα – σύγχρονη Σπαρτιάτισσα που είπε:’’ Καλύτερα μια χούφτα τιμημένη στάχτη παρά γονατισμένος ο γιόκας μου’’, δεν θα μπορούσε παρά να έχει την απόφασή του χαραγμένη μέσα στο DNA του! 

Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και παραμένει αθάνατος στις μνήμες όλων μας.