Social Icons

Γιάννης Λαγός:Γιατί αφέθηκαν οι αναρχικοί ληστές του Μασούτη στη Θεσσαλονίκη;



Το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου άτομα που ανήκουν στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο διέπραξαν ληστεία στο super market Μασούτης που βρίσκεται επί της οδού Δελφών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρακολουθούσε τις κινήσεις των ληστών και ήταν ενήμερη για την εγκληματική πρόθεσή τους.
Οι ληστές ήταν 4 και συνελήφθησαν οι 3 εξ αυτών. Οδηγήθηκαν στον ανακριτή, όπου και απολογήθηκαν και ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους βρέθηκε έντυπο υλικό αναρχικού περιεχομένου. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή που ο Αρχηγός και 2 Βουλευτές του Κόμματός μας βρίσκονται προφυλακισμένοι με ένα σαθρό κατηγορητήριο, το οποίο στηρίζεται μόνο σε καταθέσεις ψευδομαρτύρων με περιεχόμενο αναπόδεικτο, οι συγκεκριμένοι αναρχικοί που ομολόγησαν την συμμετοχή τους στη ληστεία αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο βουλευτής και ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ Ιωάννης Λαγός ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:


  1. Για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθεροι οι 3, καθ΄ ομολογίαν, ληστές; 
  2. Προτίθεται να μεριμνήσει για την τήρηση της αρχής της ισότητας έναντι του νόμου όλων των πολιτών;


Αθήνα, 05/11/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ