Social Icons

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ «ΒΕΝΤΕΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ» – ΦΟΒΟΣ, ΕΥΧΗ Ή ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ;


Μετά τα μεγάλα λόγια στη βουλή, ότι δε θα αφήσει πέτρα που να μη σηκώσει για να βρει τους τρομοκράτες, ο κόντε-Δένδιας συνέχισε το… άσφαιρο παραλήρημά του στο καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής»: «Όσοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν και να διχάσουν την κοινωνία θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν. Δεν θα αφήσουμε τα άκρα να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο».

Ερωτώμενος τι ακριβώς εννοεί, ο κόντες εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλα χτυπήματα μελλοντικά λέγοντας χαρακτηριστικά «Φοβάμαι την απαρχή ενός σπιράλ τρομοκρατικών επιθέσεων και μιας βεντέτας αίματος που θα σπείρει και πάλι την ανασφάλεια στην κοινωνία».
Τι εννοεί ο… ποιητής με τον όρο «βεντέτα αίματος»; Μήπως ότι θα υπάρξουν θύματα κι από την «άλλη πλευρά»; Από πού προκύπτει αυτή του η ανησυχία, αφού δεν υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση του εθνικιστικού χώρου; Ή μήπως δεν πρόκειται για ανησυχία αλλά για ευχή, ή ακόμα χειρότερα για προαναγγελία; Το λέμε αυτό, γιατί την επαύριο της δολοφονίας Φύσσα τις ίδιες… ανησυχίες είχε και ο παρά τω πρωθυπουργώ Χρύσανθος (Λαζαρίδης) και έπεσε μέσα! Τι περίεργα παιχνίδια παίζονται και ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο;