Σίγουρα διαβάσατε την είδηση «ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!», όπου αποκαλύπτεται πως επίορκοι «αξιωματικοί» του Αρχηγείου του Δένδια (και όχι της Ελληνικής Αστυνομίας) έδωσαν ως είδηση στους δημοσιογράφους ότι κάποιος άνδρας «με τατουάζ που παρέπεμπε στην Χρυσή Αυγή!!!!!!»
επιτέθηκε σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου τροχαίας. Με αυτή τη βρωμιά, οι εγκάθετοι του κόντε Δένδια ήθελαν να δείξουν ότι οι χρυσαυγίτες είναι… «εχθροί της αστυνομίας», «επιτίθενται σε αστυνομικούς» κ.τ.λ. Δεν ξέρουμε βεβαίως αν ο συλληφθείς για επίθεση κατά αστυνομικού είναι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί και να είναι, μπορεί και να μην είναι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι υπεύθυνη η Χρυσή Αυγή για ότι κάνει και ο τελευταίος ψηφοφόρος της;
Άλλο, όμως, οι ψηφοφόροι κι άλλο οι πολιτικοί, των οποίων οι πράξεις έχουν πάντα και πολιτική σημασία. Επειδή, λοιπόν, το θέμα είναι ποιος δείχνει και ποιος δε δείχνει σεβασμό στην Αστυνομία και στους αστυνομικούς, θα βάλουμε ένα… κουΐζ για δυνατούς λύτες:
Ένας βουλευτής Μεσσηνίας, στην προεκλογική περίοδο του 1985, όταν έκρινε ότι οι αστυνομικοί μερολήπτησαν εις βάρος αφισοκολλητών νεολαίων του κόμματός του που συνεπλάκησαν με αφισοκολλητές του αντιπάλου κόμματος (ΠΑΣΟΚ), εξεμάνη και εισέβαλλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κι αφού έπιασε από τη γραβάτα τον αστυνομικό διευθυντή του ξήλωσε τα γαλόνια!
Έγραφαν γι’ αυτό το περιστατικό στο περιοδικό του (καυχώμενοι για τη «μαγκιά» του αρχηγού τους…) νεολαίοι κόμματος (που τώρα πια δεν υπάρχει…), τον Απρίλιο του 1999, δηλαδή σε καιρούς ανύποπτους:
«Όμως, όταν έπαιρνε ανάποδες ποιος τον συγκρατούσε; Οι Μεσσήνιοι ακόμη θυμούνται τις εκλογές του ’85 όπου οι νεολαίοι του …… (το ζήσαμε κι αυτό) είχαν φάει ξύλο, έξω από την πόλη της Καλαμάτας ενώ η αστυνομία –τον καιρό των Κλαδικών– είχε κλείσει τα μάτια. Ο ……, “ταύρος εν υαλοπωλείο”, δε δίστασε να μπει στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης και να ξηλώσει με τα χέρια του τα γαλόνια και τη γραβάτα του αστυνομικού διευθυντή».
Ποιος να’ ναι; Ποιος να’ ναι; Μήπως ο κ. Δένδιας μπορεί να ρωτήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Αντωνάκη Σαμαρά, που ήταν τότε βουλευτής Μεσσηνίας, κι όσο να’ ναι κάτι θα’ χει πάρει τ’ αυτί του για το συμβάν;
ΠΗΓΗ