Social Icons

Πανικός στα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές παρατάξεις MONO ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ πως η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές

Αναστάτωση προκαλεί στις φοιτητικές παρατάξεις η είδηση πως η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις φοιτητικές εκλογές, καθώς ήδη το κλίμα στα Πανεπιστήμια είναι εκρηκτικό μετά και τα χθεσινά έκτροπα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.Η φήμη έπεσε σαν βόμβα στα στέκια των φοιτητικών.....
παρατάξεων, δημιουργώντας προβληματισμούς για τις τυχόν αντιδράσεις που θα προκληθούν μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Είναι γεγονός ότι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρούν «κόκκινο πανί» την παρουσία της Χρυσής Αυγής μέσα στα πανεπιστήμια. Από την άλλη, τη μονοτονία τού έως τώρα υποτονικού προεκλογικού κλίματος έσπασαν χθες τα επεισόδια που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα μέλη της Χ.Α. παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα, όπου έχουν έδρα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ. Εκεί φέρεται να γίνεται προετοιμασία με αφίσες και με ονόματα φοιτητών που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις φοιτητικές εκλογές. Σε εμβληματικές, επίσης, σχολές της Αθήνας υπάρχει πρόθεση η Χρυσή Αυγή να κάνει την εμφάνισή της στις εκλογές, χωρίς πάντως να έχει διευκρινισθεί εάν τελικά θα υπάρξει και ψηφοδέλτιο. Βέβαια, όπως συνέβη πρόσφατα με πλαίσιο προτάσεων που παρουσιάστηκε σε φοιτητική συνέλευση σχολής του Ρεθύμνου, υπάρχει περίπτωση να επιχειρηθεί να εμφανιστεί ψηφοδέλτιο της Χ.Α. με τον μανδύα του ανεξάρτητου.
Ευρύτερα, άλλωστε, υπάρχει η πρόθεση του κόμματος να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Και αυτό, διότι εκτιμάται ότι η δύναμη που παρουσίασε το κόμμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές αποτυπώνεται και στις τάξεις της νεολαίας. Στο ίδιο πλαίσιο, εκπρόσωποι παρατάξεων κομμάτων της Αριστεράς, που μίλησαν χθες στην «Κ», θεωρούν ότι η Χ.Α. μπορεί να αλιεύσει ψήφους και από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

http://mikromeseos.blogspot.gr