Social Icons

Άγρια επεισόδια στο Μενίδι - Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν κάδους και λάστιχα

Πετροπόλεμος Ρομά προς διερχόμενα αυτοκίνητα ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην διασταύρωση Σπ. Βρεττού - Κύπρου στο Μενίδι με την ανοχή της αστυνομίας που βρισκόταν στην άλλη πλευρά του δρόμου. 


Οι Ρομά είχαν κόψει τον δρόμο στα δύο, στοιβάζοντας εκατοντάδες πέτρες, τσιμεντόλιθους και ξύλα στο οδόστρωμα. Οι διερχόμενοι οδηγοί να απέφευγαν την διέλευση τους από την οδό Βρεττού και παράλληλα των γραμμών του τραίνου, καθώς δεκάδες Ρομά επιτίθονταν σε Ι.Χ. και μοτοσικλέτες!


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν συνεργεία του Δήμου υπό την επίβλεψη Εισαγγελέα κατεδάφισαν τα αυθαίρετα παραπήγματα των ΡΟΜΑ στην οδό Κύπρου. Ο Δήμος Αχαρνών προχώρησε στην κατεδάφιση 14 αυθαίρετων κτισμάτων του παράνομου καταυλισμού των Ρομά, προκαλώντας την αντίδραση τους οι οποίοι άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ τοποθέτησαν και οδοφράγματα. 


Σήμερα στο Δημαρχείο Αχαρνών έφτασε τετραμελής επιτροπή Ρομά, ώστε να βρεθεί λύση για το νέο μέρος διαμονής τους. Η συνάντηση της επιτροπής με τον Αντιδημάρχο έγινε σε καλό κλίμα χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και η Δημοτική αρχή διαβεβαίωσε πως θα μετακομίσουν άμεσα στον καταυλισμό του Καποτά στα ελεύθερα κοντέινερ, τα όποια θα φιλοξενήσουν τους Ρομά. 


Τελικά οι «ευπαθείς» από τους παράνομους καταυλισμούς θα μετακομίσουν στα πολυτελή κοντέινερ, όπως αυτά που παρέχει στους λαθρομετανάστες ο Δένδιας, με ψύξη για το καλοκαίρι και θέρμανση για τον χειμώνα!






Διαβάστε περισσότερα:http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/agria-epeisodia-sto-menidi-roma-esthsan-odofragmata-ekapsan-kadous-kai-last#.UjHqC8bIbd0#ixzz2ehE30PMO