Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο της real.gr σχετικά με τη δημοσκοπική έκρηξη της Χρυσής Αυγής και την καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας, που ο αρθρογράφος του υπονοεί όχι μόνο την απορρόφηση του υγιούς κομματιού της Νέας Δημοκρατίας από το Εθνικιστικό Κίνημα, αλλά και τον...εφιάλτη της επόμενης ημέρας του καθεστώτος που δεν είναι άλλος από την έλευση στην εξουσία της Χρυσής Αυγής!
"Αμηχανία σε ΝΔ και Μαξίμου για τη Χρυσή Αυγή"
"Σε συμπληγάδες βρίσκεται και πάλι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που βλέπει μπροστά της και πάλι τον εφιάλτη του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, χωρίς να δείχνει ότι έχει κάποιο έτοιμο σχέδιο για την ανάσχεση της δημοσκοπικής της εικόνας.
Η κυβέρνηση και κυρίως η ΝΔ αντιμετώπισε με.....
εξόφθαλμη αμηχανία το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα και τις καταγγελίες των μελών του ΚΚΕ ότι δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης κομματικής τους εκδήλωσης. Είναι ενδεικτικό ότι έως και αργά χθες το βράδυ η Λ. Συγγρού δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης και της βιαιοπραγίας, παρά το γεγονός ότι από νωρίς το μεσημέρι όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν σπεύσει να το κάνουν.
Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη μία συντονισμένη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή, ώστε να δημιουργήσει συνδικαλιστικούς πυρήνες σε ευαίσθητους κλάδους εργαζομένων και κυρίως σε περιοχές όπου μαστίζονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Σημειώνεται πως στις εκλογές του Μαΐου η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα ήταν τρίτο κόμμα (πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες) με ποσοστό που ξεπέρασε το 11%.
Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν σταθερό υψηλό ποσοστό για τη Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει να παγιώνει την τρίτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο: Publi Issue (Σκάι): 13% με συν 2 μονάδες από το προηγούμενο βαρόμετρο. Pulse (Το Ποντίκι): 13% με μισή μονάδα ενίσχυσης και Metrisi (Παραπολιτικά): 10,8%.
Αυτό που, πάντως, προκάλεσε εντύπωση χθες είναι η... αφωνία της ΝΔ όταν μόλις λίγες ημέρες πριν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ είχε χαρακτηρίσει και πάλι τη Χρυσή Αυγή «νεοναζί», εξαπολύοντας σκληρή επίθεση εναντίον της. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν ότι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ευνοούν τη ρητορική της Χρυσής Αυγής και το «αντάρτικο» που επιχειρεί να στήσει μέσα από μια σκληρή αλλά χωρίς επιχειρήματα ρητορική, επενδύοντας στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και στην αβεβαιότητα που υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας για το τέλος της κρίσης, μετά από τρία και πλέον χρόνια αιματηρών θυσιών και περικοπών.
Οι επιτελείς του Πρωθυπουργού συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει να «ξεφουσκώνει» όσο η χώρα θα δείχνει πως περνάει τη μεγάλη καμπή της κρίσης, κάτι που, ωστόσο, δεν ασπάζονται πολλά από τα μέλη της κυβέρνησης, καθώς βλέπουν ότι μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας (ιθαγένεια, μεταναστευτικό, δίκη Άκη Τσοχατζόπουλου, δηλώσεις για Θρησκευτικά και Αρχαία Ελληνικά) ρίχνουν, όπως θεωρούν, νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής, παράλληλα με τη γενικότερη απαξίωση που δείχνουν οι πολίτες, μέσα από τις μετρήσεις, για το πολιτικό σύστημα. Το μεγαλύτερο κομμάτι εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά μέχρι στιγμής η προσπάθεια «επαναπατρισμού» τους δείχνει να γίνεται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό.
Στόχος του κ. Σαμαρά, όπως φάνηκε από τις τελευταίες παρεμβάσεις του, είναι να απεγκλωβίσει την κυβέρνησή του από το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», προετοιμάζοντας την πορεία της χώρας για το επόμενο διάστημα μετά το τέλος του προγράμματος, κάτι που ωστόσο, όπως θεωρούν πολλοί από τους βουλευτές του, είναι δύσκολο να γίνει όσο συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο."