Social Icons

ΣΧΕΔΙΟ «ΣΑΡΙΣΑ»: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ!



Δεν ξέρουμε αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά από προχθές, 1η Σεπτεμβρίου, έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο «Σάρισα». Τι είναι αυτό; Σίγουρα, δεν… τρώγεται. Πρόκειται για ένα… μεγαλεπήβολο σχέδιο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (δηλαδή του κόντε-Δένδια), που σκοπό έχει να «χαρτογραφήσει» τις πύλες εισόδου των λαθρομεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα μας και θα διαρκέσει 12 μήνες.

Δεν καταλάβατε τίποτα, ε; Ιδού πως εξήγησαν στελέχη της ΕΛΑΣ το μεγαλοφυές σχέδιο σε καθεστωτική ιστοσελίδα:
«Τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα εισάγονται σε μια online βάση δεδομένων που θα διατηρείται στο Αρχηγείο και μέσω αυτής θα αναλύονται οι μεταναστευτικές ροές. Συγκεκριμένα, θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται η εξελικτική πορεία των ροών, με απώτερο σκοπό την αξιολόγηση και βελτιστοποίηση του τρόπου δράσης. Πλέον, όταν πιάνεται ένας μετανάστης δεν θα μεταφέρεται απλά στα κρατητήρια. Θα υπάρχει ειδικό εξειδικευμένο προσωπικό που θα ασχολείται με την ταυτοποίηση. Συγκεκριμένα θα αναζητεί τη χώρα προέλευσής του, τα χρήματα που κατέβαλε στα κυκλώματα προκειμένου να περάσει τα σύνορα και τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στη χώρα. Στη συνέχεια όλα τα στοιχεία θα εισάγονται στο σύστημα. Η αξιοποίηση των στοιχείων θα βοηθά σημαντικά στις επιχειρήσεις. Θα γίνεται πλήρης ανάλυση και στατικοποίηση. Έτσι θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που έχουμε μεταναστευτικές ροές ώστε να επεμβαίνουμε άμεσα».
Τι θέλουν να πουν οι… ποιητές; Πως μετά από 23 χρόνια αδιάκοπης ροής λαθρομεταναστών η Αστυνομία δεν ξέρει τα περάσματα, από πού έρχονται; Έναν οποιονδήποτε κάτοικο της μεθορίου να ρωτήσουν θα τους δείξει τα μονοπάτια ένα προς ένα! Μετά από 23 χρόνια η Αστυνομία δε γνωρίζει τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών; Και πως το πρόβλημα είναι που δεν ξέρει η Αστυνομία πόσα πληρώνουν οι λαθρομετανάστες στους διακινητές τους; Κι άμα μάθει τι θα γίνει; Θα… λυθεί το πρόβλημα;
Τι σκοπό έχουν όλα αυτά; Να δείξουν στον κόσμο ότι κάτι… κινείται, ότι υπάρχει… ενδιαφέρον, ότι ο κόντες προσπαθεί τέλος πάντων και ότι μπορεί κάνει. Τι κάνει; Μια τρύπα στο νερό! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν προ ημερών στη δημοσιότητα, περίπου 13.000 λαθρομετανάστες «απελάθηκαν» από την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με την επιχείρηση (φιάσκο) «Ξένιος Ζεύς», εκ των οποίων οι 5.500 έφυγαν με τη θέλησή τους (με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού). Δηλαδή, μηδέν εις το πηλίκον! Αντί, λοιπόν, η συγκυβέρνηση της δυστυχίας να κοροϊδεύει την κοινωνία με «Ξένιους Δίες» και σχέδια «Σάρισα», ας αρχίσει –αν της επιτρέπουν οι διεθνείς προστάτες της, που αρέσκονται στο… σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. το «μπάτε σκύλοι αλέστε…»- τις ομαδικές απελάσεις. Γιατί όλα τ’ άλλα, μας θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει»!