Social Icons

ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΕΞΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Εμπρός»

Η κοινωνία οδηγείται στο χάος και στην πλήρη διάλυση με τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει την διγλωσσία ως μόνη μορφή πολιτικής επιβίωσης. Άλλα στο εξωτερικό, άλλα στο εσωτερικό! Μέτρα για την οικονομία έξω, παροχές στο εσωτερικό!

Εδώ και 40 χρόνια, η ανακολουθία λόγων και έργων υπήρξε κύριο συστατικό της πολιτικής μας ζωής. Και αυτό δεν κάνει εντύπωση πλέον σε κανέναν. ΄Ισα – ίσα! Θυμηθείτε τα ρεπορτάζ των πρώτων ημερών. » Έστω και τα μισά να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας….»

Ο πολιτικός λόγος είναι λαικίστικος και παραπλανητικός. Και δεν φταίνε μονάχα αυτοί που τον εκφέρουν, αλλά και αυτοί που τον δέχονται αδιαμαρτύρητα.

Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σύντομα θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την ζοφερή πραγματικότητα!

Η διάλυση των σωμάτων ασφαλείας, η διάλυση της οικονομίας, η περιφρόνηση της Ιστορίας του έθνους μας, με την ταυτόχρονη πρόσκληση – ενοχή της αθρόας εισβολής των λαθρομεταναστών, και η ανοχή στους αναρχο-κομμουνιστο-συμμορίτες που βανδαλίζουν ανενόχλητοι ιστορικά μνημεία δείχνει ήδη πως οδηγούμαστε προς μία τραγική κοινωνική ισοπέδωση των πάντων.

Κάποιοι, ίσως άκουσαν με ικανοποίηση τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πριν λίγες ημέρες ότι «θα στύψουμε την πέτρα προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» νομίζοντας πως απευθυνόταν σε εκείνους! Δυστυχώς! Η λίστα Βαρουφάκη προς τους δανειστές δείχνει πως η… «πέτρα» είμαστε όλοι εμείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της χώρας.

Οι φορολογούμενοι που έχουν φθάσει στα όριά τους παρά τους πηχυαίους τίτλους της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφόρησε με τίτλο «λεφτά υπάρχουν», δικαιώνοντας το σύνθημα της πρώην κλεφτοπασόκας και νυν Συριζαίας Λ. Κατσέλη, που εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο σύνθημα ως κεντρικό προεκλογικό τίτλο της εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο προ μνημονίου, απλά επειδή μαζεύτηκαν μερικά εκατομμύρια, από οφειλές των πολιτών, μέσω των ρυθμίσεων.

Μα, ακριβώς, το γεγονός πως οι Έλληνες χρεοφειλέτες ανταποκριθήκαμε και πληρώσαμε, δείχνει την αγάπη μας προς την χώρα και διαψεύδει εκείνους που μας διέσυραν ως «διεφθαρμένους» σε όλο τον πλανήτη! Αλλά, είναι ηχηρό ράπισμα στην υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ως αντιπολίτευση καλούσε άπαντες να ΜΗΝ πληρώσουμε, σαν κυβέρνηση επικαλείται «το πατριωτικό μας καθήκον» παρά την γνώση της αδυναμίας μας ελέω μνημονίου και συνεπειών αυτού.

Αυτή η ενέργεια μας όμως, ρίχνει βάρη ευθύνης στην κυβέρνηση που δεν δείχνει να θέλει να είναι συνεπής στις ευθύνες της έναντι του λαού!

Δυστυχώς, η λογική της κυβέρνησης να απεμπολήσει τις αρχικές, προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της έναντι του λαού, κινούμενη στα τραγικά βήματα του Σαμαρά, μας οδηγούν στα ίδια λάθη.

Τα χρήματα που το κράτος μαζεύει «γδέρνοντας τον πάτο του βαρελιού» και η αφαίμαξη των ταμείων, δεν πηγαίνουν για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, αλλά για εξόφληση των τοκογλυφικών δανείων των τοκογλύφων δανειστών.

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της «δημιουργικής ασάφειας» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ιδιαιτέρως σαφείς ως προς τους δανειστές.