Social Icons

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ



Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β’ Πειραιώς Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε στην επιτροπή δημοσίας τάξης για το νομοσχέδιο αναμόρφωσης του σωφρονιστικού κώδικα.
Αρχικά, ο Συναγωνιστής είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου επιφυλασσόμενος να μην μείνουν μόνο στα λόγια αλλά να πραγματοποιηθούν.
Σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης εντός των φυλακών σημείωσε ότι πρέπει να σταθούμε στο γεγονός του εφικτού και να παρθούν άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την κατάσταση. Όσο αφορά την αποσυμφόρηση λόγω αναπηρίας θα πρέπει να προσεχθεί αυτή η πρωτοβουλία, για να μην οδηγηθούμε σε μια φάμπρικα αποφυλακίσεων.

Για τις φυλακές τύπου Γ΄ είπε ότι δεν υπήρξαν ποτέ για να καταργηθούν, σημειώνοντας πως ήταν ένα προεκλογικό τέχνασμα της προηγούμενης κυβέρνησης και στην ουσία δεν υπήρξαν ποτέ. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν πρώτα οι φυλακές τύπου Α΄, Β΄ και να υπάρχει διαχωρισμός κρατουμένων ανάλογα με το αδίκημα που έχουν διαπράξει.

Απαντώντας στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ζήτησε να καταργηθεί ο κουκουλονόμος επειδή ποινικοποιείται η κουκούλα, έθιξε το θέμα των παράνομων πολιτικών διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής από τον Σεπτέμβριο του 2013 που συνεχίζονται μέχρι τώρα και ζήτησε να πάψουν οι βουλευτές να είναι επιλεκτικά ανθρωπιστές!

Σχετικά τις αντιδράσεις της ΝΔ απόρησε γιατί μιλούσαν σαν να ήταν 30 χρόνια στην αντιπολίτευση, ενώδεν έκαναν πραγματικά τίποτα τον καιρό που κυβερνούσαν. Κλείνοντας έθεσε το θέμα των συνθηκών εργασίας και των σωφρονιστικών υπαλλήλων και στην δύσκολη θέση που βρίσκονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλάσιους κρατουμένους.