Social Icons

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ «GREXIT» ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Όλα όσα ακούμε στα δελτία ειδήσεων και διαβάζουμε στα δημοσιεύματα εφημερίδων είναι η εσφαλμένη εικόνα της πραγματικότητας, που θέλει ο Σύριζα να μας επιβάλλει.
Το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης του Σύριζα και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα – που έχει ταμπουρωθεί στο επιχείρημα «πως αν εκπέσει η κυβέρνηση, είναι νέος ηλικιακά, και σε κάθε περίπτωση το πολιτικό μέλλον του είναι εμπρός του» – είναι, που όταν του δόθηκε η ευκαιρία να ακυρώσει οριστικά την τρόικα και το μνημόνιο, αυτός προτίμησε να τους αλλάξει όνομα, ενώ δεν τόλμησε καν να επαναλάβει με επιμονή, ως ισχυρή κυβέρνηση, το ισχυρότατο διαπραγματευτκό χαρτί του κατοχικού δανείου και όσα είπε (προφανώς κατόπιν συνεννόησης και παραχώρησης του δικαιώματος να το πει στην συνάντηση με την Μέρκελ) προφανώς προς ικανοποίηση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Και αν ο Τσίπρας είναι νέος, η Ελλάδα δεν αντέχει.

Ούτε άλλη κοροϊδία, ούτε νέο μνημόνιο, ούτε βεβαίως το σάρωμα των αποθεματικών που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες.
Δυστυχώς η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κλίμα που είχαν διαμορφώσει ήδη από πέρυσι οι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν κάνει λόγο για εγκληματικά λάθη της τρόικας και μιλούσαν μάλιστα ανοικτά για την καταστροφική πολιτική που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και έφθασε την πραγματική ανεργία στο 30+%.
Σήμερα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες προχωρούν την ζωή τους, μέρα την ημέρα, χωρίς να ξέρουν τι φέρνει το αύριο.
Ένα μεγάλο μνημόνιο, όπως πιέζουν οι Γερμανοί;
Ή ένα ενδεχόμενο Grexit για το οποίο είναι προετοιμασμένοι, όπως λένε, οι αδελφοί μας Κύπριοι;
Γεγονός είναι πως φίλοι κι εχθροί στην Ευρώπη λένε το ίδιο: «Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια εξαντλείται».
To ίδιο όμως λένε και οι πολίτες και οι έμποροι και οι άνεργοι που πολλαπλασιάζονται καθημερινά από αυτήν την οικονομική ασφυξία.

Η πίεση που μας ασκείται τις τελευταίες μέρες είναι τεράστια.
Έχουν εξαπολύσει εναντίον μας έναν οικονομικό πόλεμο ενώ η κυβέρνηση κάνει τουρισμό και δημόσιες σχέσεις γδέρνοντας τον πάτο του βαρελιού των δημόσιων ταμείων, του ΕΣΠΑ, των διαθεσίμων των περιφερειών για να πληρώσει το ΔΝΤ και τους δανειστές – τοκογλύφους.

Το μόνο μας όπλο, παραμένει παροπλισμένο στην γωνία, χωρίς, ούτε κατά πως φαίνεται, η κυβέρνηση του Σύριζα να έχει το θάρρος να το χρησιμοποιήσει. Και ας είναι αυτό το μέσον που θα μας βγάλει από την ασφυξία. Το κατοχικό δάνειο με τους νόμιμους τόκους του.

Μόνο έτσι μπορούμε να μηδενίσουμε το εξωτερικό χρέος αλλά ο Σύριζα προφανώς υπέστειλε, πριν καλά καλά υψώσει ως κυβέρνηση, την σημαία των δίκαιων και νόμιμων οικονομικών διεκδικήσεων.

Και αν αυτό δεν είναι προδοτικό, τότε τι είναι;

Υ.Γ. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και η εγγραφή του κατοχικού δανείου στον προϋπολογισμό.

Τα πιόνια ενός φαύλου καθεστώτος, οι ίδιοι άνθρωποι που είναι σήμερα τσιράκια των διεθνών τοκογλύφων, είναι αυτοί που ολιγώρησαν και δεν έκαναν καμμία ενέργεια για την δίκαιη απαίτηση των ελληνικών διεκδικήσεων. Το κατοχικό δάνειο με την πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη που υπάρχει ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Χρυσή Αυγή θα συμμετέχει στην επιτροπή που δημιουργήθηκε – έστω και αργά – και θα στηρίξει τις ελληνικές διεκδικήσεις με την ελπίδα ότι η παρούσα επιτροπή θα λειτουργήσει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.