Social Icons

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΒΙΝΤΕΟ



Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων και κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου. Αρχικά αναφέρθηκε στα φαινόμενα εισβολών και καταλήψεων σε δημόσια κτίρια, υπενθυμίζοντας την εισβολή του υιού Μπαλτάκου στην Βουλή, όπου προκάλεσε σημαντικό επεισόδιο και έφυγε ανενόχλητος.

Εν συνεχεία τόνισε την υποκρισία και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της ΝΔ, η οποία ήταν αυτή που κατέλυσε το Σύνταγμα και τους νόμους με τους παράνομους ελέγχους σε γραφεία Τοπικών Οργανώσεων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε ακόμη ότι επίκειται καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω της πολιτικής δίωξης και της παράνομης μεταχείρισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την προηγουμένη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, υπερτόνισε την υποκρισία βουλευτών του Σύριζα για την ευαισθησία τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την στιγμή που δεν έβγαλαν λέξη όταν καταπατούνταν τα δικαιώματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως το τεκμήριο της αθωότητας. Επισήμανε ότι μοναδική λύση για την αποσυμφόρηση των φυλακών είναι η απέλαση όλων των λαθρομεταναστών εγκληματιών και το να εκτίσουν τις ποινές τους στην χώρα προέλευσής τους, όπως γίνεται με την Αλβανία.

Τέλος, τόνισε πως το έργο των σωφρονιστικών υπαλλήλων καθίσταται ιδιαίτερο δύσκολο και επικίνδυνο με τις παρούσες συνθήκες.