Social Icons

ΠΛΥΜΜΥΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Παρά την κακοκαιρία δεν έχουμε παράπονο… Έρχονται κατά κύματα οι… «νεοέλληνες», λίγο μελαμψοί βέβαια, αλλά δε πειράζει, θα είναι νόμιμοι, σε λίγο όπως λέει ο Φλαμπουράρης, θα έχουν Ελληνικά διαβατήρια…! Ο αγώνας του εκπολιτιστικού έργου των Αρχαίων Ελλήνων, τώρα δικαιώνεται, «ανοίξτε τα σύνορα στα αδέλφια μας» σας το είπε ο Καμίνης και σας το λέει και ο Φλαμπουράρης ενώνοντας την φωνή του με την φωνή της κ. Τασίας και των άλλων «αλληλέγγυων».
Στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, ψαράς εντόπισε σε ακτές του νησιού, μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το σκάφος που τους μετέφερε και είχαν βγει στην παραλία κολυμπώντας. Εξάλλου και το αεροσκάφος C-130, το οποίο μετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους, επιβεβαίωσε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων που συντονίζει τις έρευνες νότια της Γαύδου, ότι πάνω από 100 μετανάστες έχουν βγει σε παραλία του νησιού.
Σύμφωνα με την δήμαρχο Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, αυτήν την στιγμή στο νησί έχουν εντοπιστεί περίπου 140 μετανάστες οι οποίοι θα επιβαρύνουν τους κατοίκους στο μικρό νησί αφού λόγω του απαγορευτικού που έχει επιβληθεί, θα είναι δύσκολο να φτάσουν προμήθειες.
«Για όσους κρίνεται αναγκαίο», λέει η δήμαρχος Γαύδου, «μεταφέρονται στο αγροτικό ιατρείο του νησιού όμως οι περισσότεροι είναι καλά στην υγεία τους και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».
Η δήμαρχος – οι-ψηφοφόροι-του-ΣΥΡΙΖΑ-σας-καλωσορίζουν-καλοί-μας-μετανάστες – επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και την ενημέρωσε για το έκτακτο περιστατικό και αυτή δεσμεύτηκε πως ελικόπτερο θα μεταφέρει άμεσα στο νησί προμήθειες, καθώς ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού δεν αφήνει περιθώρια για γρηγορότερη λύση.


Υ.Γ.1: Θυμίζουμε πως η Δήμαρχος της Γαύδου, ήταν αυτή που είχε κάνει διάβημα, ότι την ενοχλούσαν οι πτήσεις των Ελληνικών αεροσκαφών που έκαναν Τουρκικών αεροπλάνων.
(Παρεπιπτώντας με τον Σύριζα βγήκε). 

Τώρα, που σε μια νύχτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ο πληθυσμός του νησιού τι θα μας πει; Πως «οι ταξικοί αδερφοί» της ήρθαν να κάνουν επενδύσεις στο νησί;