Social Icons

ΚΟΤΖΙΑΣ:ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Ενώ η καταληκτική ημερομηνία της Πέμπτης 9/4, για την πληρωμή του δανείου του ΔΝΤ πλησιάζει, όλοι δίνουν διαβεβαιώσεις πως δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από τους ξένους τοκογλύφους.
Στο εσωτερικό πάντως δίνουν άλλες διαβεβαιώσεις. Πως αν έχουν να επιλέξουν μεταξύ μισθών και συντάξεων, θα επιλέξουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Αλλά αυτό είναι μια διαβεβαίωση προς εσωτερική κατανάλωση.
Αν είχαν να επιλέξουν – είναι σαφές τι θα διάλεγαν… ΤΟΥ ΞΕΝΟΥΣ! 
Έτσι, μετά τις διαβεβαίωσεις Τσίπρα, Βαρουφάκη και λοιπών δημ(ι)οκρατιών δυνάμεων ήρθε και η ώρα του κοτζιά να διαβεβαίωσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ πως δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα σεντ από το δάνειό τους προς την Ελλάδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα στην ουγγρική εφημερίδα Népszabadság στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη όπου συμμετείχε σήμερα στην πενταμελή συνάντηση για ενεργειακά θέματα ανέφερε πως «οι Έλληνες θέλουν να πληρώσουν το χρέος» αναφέρει στον τίτλο της η εφημερίδα παραθέτοντας την δήλωση του υπουργού ότι «εντός της εβδομάδας η Ελλάδα πρόκειται να καταβάλει την δόση των 450 εκατομμυρίων Ευρώ προς το ΔΝΤ».
«Τα περασμένα πέντε χρόνια -προσθέτει ο κ. Κοτζιάς- παρά την μεγάλη κρίση τα πληρώσαμε όλα. Μερικά κράτη-μέλη της ΕΕ και ορισμένα θεσμικά κοινοτικά όργανα όπως για παράδειγμα η ΕΚΤ είχαν μεγάλα οφέλη. Αυτές οι χώρες πάντα παραπονιούνται: «ότι χάνουμε τα χρήματά μας και δίνουμε πολλά στους Έλληνες. Όχι, όχι δεν δώσανε πολλά. Δάνειο μας παραχωρήσανε το οποίο εμείς αποπληρώνουμε με επιτόκιο 4 ή 5%».

Η αλήθεια είναι πως Δάνειο πήραμε και μάλιστα με τοκογλυφικό επιτόκιο 4-5+% και αποπληρώσαμε τις τράπεζες των ξένων, για να μπορούν, διεφθαρμένοι πολιτικοί, Έλληνες και ξένοι, να παίρνουν μίζες αγοράζοντας εξοπλισμούς, υπηρεσίες και προϊόντα υπερκοστολογημένα. 

Και με επιτροπές συγκάλυψης, χωρίς λογιστικό έλεγχο, με επιτροπές «ψυχολογικής υποστήριξης» χωρίς απόδοση ευθυνών στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Και το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση είναι ψυχοφθόρο, διχάζει την αγορά, γεμίζει αβεβαιότητα την κοινωνία, που σημαίνει, στασιμότητα στην χώρα. 
Ουδείς επενδυτής θα πλησιάσει μια χώρα κάτω από τόση ανασφάλεια.

Το παιχνίδι της γάτας με τον σκύλο που παίζει η κυβέρνηση του Σύριζα με τον εαυτό της, είναι παιχνίδι ύπουλο προς τους πολίτες. Γιατί μέσα σε δυο μήνες απεμπόλησε κάθε προγραμματική ή προεκλογική δήλωση. Όχι μόνο δεν ζητήθηκε το κατοχικό δάνειο, όχι μόνο δεν έγινε διαγραφή του επαχθούς χρέους, αλλά από την μια διαβεβαιώνουν με επαναστατικές διακηρύξεις πως αν είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε μισθούς και συντάξεις και δάνεια θα επιλέξουν τις συντάξεις, έξω βγαίνουν δειλά και φοβισμένα καθησυχάζοντας τους πάντες πως «δεν θα χάσουν ούτε σεντς».

Αιδώς Αργείοι…