Social Icons

Ο ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ


O ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, Ζαν-Μαρί Λεπέν, κατηγόρησε τη διάδοχό του και κόρη του Μαρίν ότι τον πρόδωσε, καθώς επέκρινε τις δηλώσεις που επανέλαβε, ότι «Οι θάλαμοι αερίων ήταν μια λεπτομέρεια της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εκτός κι αν δεχθούμε ότι ο πόλεμος ήταν μια λεπτομέρεια των θαλάμων αερίων».

Ερωτηθείς δε από την εβδομαδιαία εθνικιστική εφημερίδα Rivarol τι σκέφτεται σχετικά με το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν και άλλα στελέχη του κόμματός του καταδίκασαν τα σχόλιά του, εκείνος απάντησε: «Προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου ανθρώπους». Σε κατοπινή επικοινωνία του με το Reuters, επιβεβαίωσε την συνέντευξή του στην εθνικιστική εφημερίδα και προσέθεσε ότι «θα πρέπει να περιμένεις τα πάντα αυτές τις ημέρες» (εννοώντας φυσικά την προδοσία του Ιούδα…).

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Προβάνς, Αλπ και Κοτ ντ’ Αζούρ στις περιφερειακές εκλογές στα τέλη του 2015, ο Λεπέν απάντησε:

«Είμαι ένας υποψήφιος που θα διώξει τους Σοσιαλκομμουνιστές. Να σας θυμίσω ότι συγκέντρωσα το 33% και πλέον των ψήφων στις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Προβάνς λιγότερο από ένα χρόνο πριν».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η Μαρίν Λεπέν, η οποία δυστυχώς έχει κάνει αυτοσκοπό την προοπτική κατάληψης της εξουσίας με κάθε τίμημα, δήλωσε ότι θα μπλοκάρει την υποψηφιότητά του πατρός της: «Ο Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι έχει αποδυθεί σε μία στρατηγική κάπου μεταξύ καμένης γης και πολιτικής αυτοκτονίας. Γνωστοποίησα στον πατέρα μου πως θα αντιταχθώ στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015. Το γεγονός ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι επίτιμος πρόεδρος του κόμματος δεν του δίνει το δικαίωμα να θέτει υπό ομηρία το Εθνικό Μέτωπο με χυδαίες προκλήσεις που φαίνονται σχεδιασμένες να ζημιώσουν εμένα, αλλά δυστυχώς θα πλήξουν ολόκληρο το κίνημα».

Τέλος, ο θλιβερός αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε μέσω του Twitter ότι «η πολιτική ρήξη με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι πλέον πλήρης και οριστική» και ότι «αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα».

Ο δε Λουί Αλιό, επίσης αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε χθες ότι μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ζαν-Μαρί Λεπέν στο «αντισημιτικό πατσαβούρι» Rivarol, «οι πολιτικές διαφωνίες είναι πλέον αγεφύρωτες».