Social Icons

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Άνω Λιοσίων - Αχαρνών - Καματερού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Εν όψει του εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΑΧΑΡΝΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ από τον Γραμματέα της τοπικής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νικόλαο Λεμοντζή, ο οποίος τόνισε πως το Έθνος μας έχει περάσει ανά τα χρόνια δύσκολες εποχές. Εποχές πείνας και δυστυχίας, όμως τότε δεν υπήρχαν αυτοκτονίες όπως σήμερα, διότι η κοινωνία ήξερε ότι παρόλα τα δεινά υπήρχε πίστη και αφοσίωση σε αξίες και ιδανικά.

Σήμερα καλλιεργείται το ωχαδερφιστικό πρότυπο, το οποίο βέβαια ξεκινά από την οικογένεια και προτρέπει τα παιδιά να πηδούν από το καράβι στην πρώτη δυσκολία.
Τότε οι άνθρωποι, δεν δίστασαν να μπουν στα τρένα που τους μετέφεραν στο μέτωπο, σε συνθήκες με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες, για να πολεμήσουν και να μην παραδώσουν τη Χώρα στους δυνάστες.
Ο Συναγωνιστής αφού αναφέρθηκε στα τόσα καλά που έχει προσφέρει ο Ιωάννης Μεταξάς στη Χώρα μας, πολλά από τα οποία απολαμβάνουμε ακόμη και σήμερα, τόνισε ότι το «ΟΧΙ» της ακλόνητης ηγεσίας του χαλύβδωσε το ηθικό των πολιτών και κυρίως των στρατιωτών μας απέναντι στην απερισκεψία των Ιταλών που «έσπασε» ουσιαστικά την ουδετερότητα της Ελλάδος.
Πολύ σημαντική επίσης ήταν η προσφορά των ηρωικών γυναικών στον πόλεμο οι οποίες δεν δίστασαν να κουβαλήσουν ακόμη και πολεμοφόδια στις πλάτες τους για να βοηθήσουν τους πολεμιστές. Με αφορμή μιαν ηρωική μάνα που έστειλε γράμμα τότε στον Στρατό λέγοντας ότι ο πόλεμος της σκότωσε 4 παλικάρια, αλλά έχει άλλα 4 που μόλις ενηλικιωθούν θα τα διαθέσει στην Πατρίδα, ο Συναγωνιστής έκανε σύγκριση με τα γεγονότα των Ιμίων το 1996, όπου οι γονείς έκαναν διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο για να μην πάνε τα παιδιά τους να πολεμήσουν.

Ο Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», ενώ οι τωρινοί πολιτικάντηδες λένε μόνο «ΝΑΙ» σε όλα.

Εμείς με μπροστάρηδες τον Αρχηγό μας και τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατουμένους συνεχίζουμε τον Αγώνα μας ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, γιατί είμαστε απόγονοι εκείνων των Ηρώων που έχυσαν τότε το αίμα τους.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dassddsa#ixzz2jBnUOtq4