Social Icons

ΑΥΞΗΣΗ 13,5% ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ


Η αδιαφορία και η έλλειψη προληπτικών μέτρων από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στο τραγικό συμβάν της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, αλλά και στις τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων ολόκληρης της Αττικής.

Σύμφωνα με πορίσματα ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, η έκλυση των τοξικών αερίων οδήγησε στην αύξηση της πιθανότητας καρκινογένεσης κατά 13,5%. Πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι οι έρευνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, όσον αφορά τις επιπτώσεις σε ολόκληρη την Αττική. Ακόμα, τα ευρήματα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» έδειξαν ότι τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα μετά την πυρκαγιά ξεπέρασαν κατά πολύ τις οριακές τιμές που ορίζονται από την Οδηγία 2008/50/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αξίζει να αναφερθεί η υποκριτική και ανώριμη στάση της Περιφερειάρχου Ρ.Δούρου, η οποία φρόντισε κατόπιν εορτής να ασκήσει κριτική στις δομές και στην έλλειψη οργάνωσης και ουσιαστικά να αποποιηθεί πλήρως των ευθυνών της. Είναι γεγονός όμως ότι με 300.000.000 ευρώ στην δικαιοδοσία της περιφέρειας Αττικής, θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά μέτρα πρόληψης, ώστε να προστατευθεί η υγεία των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των επερχόμενων γενεών.