Social Icons

ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ, ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ, ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;



Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Το παιχνίδι είναι καλά στημένο και από πριν ξεπουλημένο… Θα φάει ο κόσμος τα 8 δις αμάσητα «αφού δεν γινόταν αλλιώς» και αντί να βγει να διαμαρτυρηθεί κατά της φτώχειας του, θα βγει και θα χορεύει στις πλατείες που… «τα καταφέραμε με το παιδί του λαού»…!
Στην πραγματικότητα όμως, οι δειλοί και ευθυνόφοβοι, ο Τσίπρας και το συνοθύλευμα του Σύριζα, 6 μήνες τριγυρνούσαν στην Ευρώπη με τα χέρια στην τσέπη, ανακαλώντας τις προεκλογικές παρόλες τους και κάνοντας κουρελόπανο την λαϊκή εντολή που ζητούσε παραμονή στην Ευρώπη δίνοντας τεράστια ανοχή και στήριξη ώστε η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το δίκαιο και να διεκδικήσει κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις.

Τώρα, αφού τα έκαναν σαν τα μούτρα τους με τις παλλινωδίες τους, με τους ψευτοτσαμπουκάδες τους στην αρχή και τα χαζόγελα τους με την Μέρκελ μετά, και αφού οι Συριζαίοι πρόλαβαν και έβγαλαν τα δικά τους λεφτά, πηγαίνοντας τα εκεί που είναι και τα λεφτά των ψοφοδεξιών και των κλεφτοπασόκων, τώρα μοιράζουν τις ευθύνες στον λαό, προσπαθώντας να απεμπλακούν από το ροεκλογικό τους πρόγραμμα, καίγοντας πολύτιμα εργαλεία του Συντάγματος, οδηγώντας μας σε ψευτοδημοψήφισμα, κατόπιν άδειας της Μέρκελ βεβαίως – βεβαίως, με ψευδεπίγραφα διχαστικά διλήμματα και στρεβλά ερωτήματα.

Φάτε προπαγάνδα στην Ελλάδα… Θυμίζουμε πως είχαν αντιδράσει Μέρκελ – Σαρκοζί στην πρόταση του ΓΑΠ-ΦΑΠ για δημοψήφισμα… «Μαλάκα» τον είχε πει τον ΓΑΠ – ΦΑΠ ο Σαρκοζί, τα κλάμματα είχε βάλει η Μέρκελ λέγοντας «δεν θέλω να αυτοκτονήσω».

Βλέπετε, ακόμη τότε δεν είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα…. Δεν τα είχαν μετατρέψει σε διακρατικά δάνεια, υποθηκεύοντας την περιουσία του Ελληνικού Λαού!

Δείτε εδώ τι εξυπηρέτηση τους έκανε τότε ο ΓΑΠ – ΦΑΠ και γιατί τον έχουν ακόμη έξω από τις φυλακές, ελπίζω όχι για πολύ ακόμη και θα καταλάβετε απόλυτα γιατί λέω όσα λέω.. http://www.epikaira.gr/var/uploads/tinymce/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

Ιδού η προπαγάνδα τους πως αποκαλύπτεται από την συμπεριφορά τους. Το μέλημα τους δεν είναι αν θα πάρουν τα 8 δις μέτρα. Είναι πως θα παρουσιάσουν αναίμακτα την απεμπλοκή τους από το προεκλογικό πρόγραμμα του Τσίπρα.

Υ.Γ.1: Η μόνη λύση τώρα πια είναι να προχωρήσουν σε ξεκάθαρες εκλογές, με παραίτηση της πλέον επικίνδυνης για τον λαό κυβέρνησης, μετά την κυβέρνηση του ΓΑΠ!

Υ.Γ,2: Αν κάνει δημοψήφισμα, θα το κάνει πριν πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ή μετά;

Υ.Γ.3: Μόνο ερώτημα που δικαιούνται να υποβάλλουν οι ψεύτες, είναι, «παραίτηση της κυβέρνησης;» και η μόνη απάντηση που θα πρέπει να λάβουν, αν και εφόσον γίνει δημοψήφισμα, κατόπιν εορτής, είναι ΟΧΙ στα αιματηρά μέτρα και την εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας!

Y.Γ.4: Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup που θα γίνει σε λίγες ώρες, εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.
«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει «Είναι ώρα για το Plan B”.

ΥΓ5.: Πρώτον το σύνταγμα προβλέπει διενέργεια δημοψηφίσματος το νωρίτερο σε ένα μήνα από την λήψη της απόφασης. Δεύτερον δημοψήφισμα για τα δημοσιονομικά απαγορεύεται…Χαιρετίσματα…!
Πάλι μπλοφάρει ο σύντροφος πρωθυπουργός που νομίζει ακόμη πως είναι ο Πρόεδρος του 15μελούς…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα
1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.