Social Icons

ΚΑΙ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ATHENS PRIDE! ΤΩΡΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ


Γράφει η Κορίνα Πενέση

Εδώ ο κόσμος καίγεται, η Χώρα μας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, όμως αυτό δεν εμπόδισε εκατοντάδες άτομα να συρρεύσουν στο κέντρο της Αθήνας, όχι βέβαια για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, αλλά για να συμμετάσχουν στο λεγόμενο… Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (λέμε τώρα…).

Το έναυσμα για την έναρξη του Athens Pride 2015, έδωσε ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και ομολόγησε δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις του! «Είμαι γκέι και περήφανος» είπε ο πρέσβης (και είχαμε μια φαγούρα…), ενώ στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που με τη σειρά της ανέβηκε στο βήμα κάνοντας δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου.


«Είναι χαρά, είναι πάλη, αλλά και ριζοσπαστική διεκδίκηση. Τα δικαιώματα δεν έχουν όλα κερδηθεί», ανέφερε η Ζωή ανάμεσα σε άλλες ασυναρτησίες, ενώ το καλύτερο το φύλαξε για το τέλος, λέγοντας ότι «Τέλος, θα ήθελα να πω ότι δεν οργανωθήκαμε, αλλά την επόμενη φορά η πορεία να περάσει και μέσα από την Βουλή»!

«Πάρε θέση» Ζωή, όπως έλεγε και το κεντρικό σλόγκαν του φεστιβάλ, και πάρε και φόρα, να περάσεις με τους γκέουλες μέσα από την Αγγλική Βουλή, αφού τόσο σου (και τους) αρέσει! Ήθελα να ξερα, νιόπαντρη γυναίκα, δεν… χαίρεσαι τον έγγαμο βίο καθόλου;