Social Icons

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΧΝΙ…ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ (ΑΝΤΙ)ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

«Είτε με ευρώ είτε με δραχμή η Ελλάδα θα ζήσει» είχε πει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους ψοφοδεξιούς και πλεφτοπασόκους τότε κυβερνώντες… Και πόσο επίκαιρος είναι και σήμερα που κυβερνά ο τρομοσύριζα…!



Τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά ευρήματα που «κουνούσε» στους Ευρωπαίους ο ΣΥΡΙΖΑ ως απόδειξη της στήριξης του λαού, βασίζονταν στο «γαϊτανάκι» , «σήμερα -αύριο ή το Σαββατοκύριακο κλείνουμε την συμφωνία» από τους διάφορους Σταθάκηδες που δημιουργούσαν ψεύτικες προσδοκίες για… «επιτυχία» μετά από «σθεναρή διαπραγμάτευση».

Αυτό το γαϊτανάκι πλέον, μετά το κλείσιμο στα μούτρα του τηλεφώνου και τις δηλώσεις Γιουνκέρ, δεν μπορεί να συνεχιστεί και έτσι, σιγά-σιγά οι ψευδαισθήσεις καταρρέουν…Η μόνη διαφοροποίηση, θα είναι, πως η «μετωπική» δεν θα είναι απο επιλογή τους, αλλά γιατί πλέον δεν μπορούν με τίποτα να την σταματήσουν… Και τα χειρότερα έρχονται χωρίς καμία διάθεση να είμαστε απαισιόδοξοι ή αρνητές των πάντων. Απλά στοιχεία παραθέτουμε.

Είναι πλέον επίσημο και καταγεγραμμένο στα κείμενα που ανταλλάσσουν η ελληνική πλευρά με εκείνη των πιστωτών ότι η περίοδος των «διαβουλεύσεων και της ασάφειας» δημιουργικής ή μη (τι τσίρκο) τελειώνει. Η τεχνική διαπραγμάτευση έχει γίνει… ροντέο και η λυπητερή της συμφωνίας, εφόσον υπάρξει, μεγαλώνει αντί να μειώνεται.
Στις συμπληγάδες της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές συνθλίβονται η εναπομείνουσα μεσαία τάξη, εξαθλιώνονται οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που καλούνται να πληρώσουν και πάλι αυτοί το μάρμαρο των νέων μέτρων, αντί για τους έχοντες και κατέχοντες, όπως υποσχόταν προεκλογικά η κυβέρνηση.

Αυτόματα στοχοποιούνται τα φυσικά πρόσωπα που βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα,χωρίς φυσικά να εξετάζονται οι οικογενειακές ή κοινωνικές ανάγκες τους (πολύτεκνοι κ.λπ.).

Ετσι, 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν κατά 30%-300% αυξημένη έκτακτη εισφορά, 30% θα αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας για όσους έχουν ή αγόρασαν αυτοκίνητα – τρέξατε να προλάβετε την αξιοπρέπεια των πρώτων ημερών.

Με τα δεδομένα αυτά, όσοι δεν βούλιαξαν εντελώς μέσα στην κρίση, θα χάσουν ακόμη έναν ή δύο μισθούς, με τον κίνδυνο να προβούν και αυτοί σε στάση πληρωμών προς την Εφορία και την αγορά ή να αφήσουν απλήρωτα χρέη στις τράπεζες και στη ΔΕΗ.
Και αυτό είναι… το καλό σενάριο σε περίπτωση που οι δανειστές μετακινηθούν στις ελληνικές θέσεις. Αντιθέτως, αν υπερισχύσει η πρόταση που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από τα νοικοκυριά και την οικονομία θα λείψουν άλλα 3 δισ. ευρώ!
Και αυτά για να κλείσει η 5η αξιολόγηση και να πάρουμε τα χρήματα που έχουμε να λαμβάνουμε από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Από Σεπτέμβριο θα συζητούμε για νέα μέτρα. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουμε διανύσει το 50% της απόστασης σύμφωνα με τα νούμερα που δίνουν οι θεσμοί(sic) και οι ελληνικές κυβερνήσεις(sic). Έχει ακόμα πολύ βάθος η ιστορία. Κανένας οίκτος βέβαια δεν αξίζει σε εκείνους «που θέλουν το ευρώ πάσει θυσία» και την ευρωπαϊκή ένωση «για το καλό της πατρίδας», λες και φοβούνται πως αν φύγουν θα έρθει η μέρκελ να τους πάρει τις μπριζόλες απ’ το ψυγείο. Όταν έχεις χάσει τον αυτοσεβασμό σου, δε μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε σεβαστούν οι άλλοι…

Καταλάβατε σύντροφοι;

Υ.Γ. Θα θυμηθούμε σαν λαός πολλές φορές τα λόγια του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκου μέσα από τις ομιλίες του στην Βουλή:


«Ένας βράχος είναι η Ελλάδα γεμάτος Τιμή επί χιλιάδες χρόνια!
Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη: Όχι άλλο Μνημόνιο, Όχι στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, επιστροφή στην εθνική παραγωγή, δουλειά στον Έλληνα εργάτη, να κάνουμε όλοι μαζί τον εθνικό προστατευτισμό την νέα στρατηγική για αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας».